• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan: Moramo bolje! Zvezda: Nije gotovo

Fudbaleri Partizana ni poslije devet utakmica na svom stadionu, počevši od 14. aprila 2001, ne znaju za pobjedu u "vječitim derbijima".

 Partizan: Moramo bolje! Zvezda: Nije gotovo Izvor: MONDO

Međutim, za njih su 1:1 u 135. okršaju sa Crvenom zvezdom bili ravni trijumfu. Spektakularnom akcijom Božovića, Dijare i Moreire u 95. minutu iščupali su bod iz ralja poraza i ostali na "plus sedam" u odnosu na komšije.

"Dve stvari na ovoj utakmici bile su nevjerovatne - prva su navijači, a druga to što smo uzeli bod. Zvezda je igrala mnogo bolje od nas, baš smo bili loši... Ako želiš da budeš šampion ne smiješ da igraš kao mi danas. Svi igrači su toga svjesni. U svakom slučaju, bod je bolji nego ništa", rekao je Moreira, strijelac izjednačujućeg pogotka.

Miloš Bogunović unio je dosta živosti kada je na poluvremenu ušao umjesto slabog Nikole Vujovića. On nije imao sreće da mu bude priznat prvi gol u "vječitim derbijima".

"Tek poslije primljenog gola počeli smo da igramo kako znamo. U drugom poluvremenu smo mogli da damo i više golova, a i dali smo, pošto moj nije priznat. Vidjelo se da mnogo bolje igramo kada su na terenu dvojica 'špiceva'. Mi smo ekipa koja ne umije da se brani".



Milijaš: Previše je produžio

Kapiten Zvezde Nenad Milijaš bio je u grupi igrača koji su najburnije protestovali kod sudije Dragomira Stankovića. Kada se "ohladio", indirektno je priznao da nije postupio sportski.

"Moralo bi pažljivo da se izračuna izgubljeno vrijeme. Po meni je sudija produžio utakmicu više nego što je trebalo. Normalno je što smo ga okružili, kad primiš gol u posljednjim trenucima meča, moraš da budeš razočaran i ljut... Zvezdu su svi otpisali prije ovog derbija i mislili da nećemo moći da pobijedimo. Bili smo blizu, ali eto, nismo imali sreće na kraju. U svim segmentima igre smo bili bolji od rivala".

Milijaš je konstatovao da ipak nema razloga za nezadovoljstvo.

"Mislim da su na kraju svi izašli zadovoljni sa stadiona, iako smo nesrećno primili gol. Ovaj remi ne mora ništa da znači jer ima još dosta da se igra do kraja prvenstva. I Partizan i mi možemo još da gubimo bodove, nadam se da će više izgubiti komšije".

Đorđe Tutorić na maestralan način je obilježio povratak u crveno-bijeli dres i u srpski fudbal. Doveo je Zvezdu u vođstvo, ali je u nastavku imao dosta problema da u defanzivnijoj postavci svog tima izađe na kraj sa Dijarom.

"Obje ekipe su išle na pobjedu i mislim da smo mi sve prijatno iznenadili svojom igrom. Ostaje žal što nismo osvojili tri boda, ali ova utakmica u svakom slučaju neće riješiti prvenstvo. Mislim da smo na dobrom putu i nadam se da ćemo nastaviti ovako da igramo", optimista je Tutorić.

Tomić: Prvo poluvrijeme za nauk

Sportski direktor Partizana Ivan Tomić rekao je da su mu osjećanja pomiješana.

"Zvezda je bila dominantnija u prvom poluvremenu, ali smo mi bili mnogo bolji u drugom. Pošto smo izjednačili u posljednji čas, moramo da budemo zadovoljni. Ali s obzirom na to da smo igrali na svom stadionu, morali smo da pobijedimo i sa te strane nisam zadovoljan. Loše smo prišli utakmici, nadam se da će nam prvih 45 minuta poslužiti kao nauk za ubuduće".

Usljedilo je pitanje da li je prvenstvo sada nešto izvjesnije, iako je razlika u odnosu na crveno-bijele ostala nepromenjena.

"Povećali smo prednost u odnosu na Vojvodinu, sada joj bježimo četiri boda... A o pritužbama igrača Zvezde da je sudija previše produžio utakmicu je apsurdno pričati. Već poslije deset minuta drugog poluvremena bilo je povoda za produžetak od bar pet minuta", rekao je Tomić.

(P. Vujić - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC