• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokan: Slađi bod, Janevski: Ostali u trci

Bod u 135. vječitom derbiju je mnogo slađi Partizanu, jer je do njega došao golom u 95. minutu.

 Jokan: Slađi bod, Janevski: Ostali u trci  Izvor: MONDO

Treneri su se složili u jednom - da su crveno-bijeli bili dominantni u prvom poluvremenu 135. vječitog derbija.

"Bez ikakve sumnje, protivnik je u prvih 45 minuta bio organizovaniji, staloženiji i opasniji. Nismo se snašli na početku, pet minuta nismo izašli sa naše polovine. 'Pekla' nas je lopta, pokušavali smo dugim loptama, a to nikada nije bio naš stil", počeo je priču Slaviša Jokanović, trener Partizana.

"Tako je bilo dijelom zbog naše zbunjenosti, a dijelom zbog njihove dobre igre. Njihova dvojica napadača (Kleo i Oumaru) su nam pravili dosta problema. Htjeli smo da protivniku ne poklonimo ni minut, a poklonili smo mu 45. Već u 20. minutu mi je padalo na pamet da napravim izmjenu, ali nisam. Moguće je da sam pogriješio", dodao je Jokanović.

On je na početku drugog poluvremena izvršio dvostruku izmjenu. Na teren je poslao napadača Miloša Bogunovića i mladog vezistu Nemanju Tomića.

"U drugom poluvremenu smo pokazali karakter. Igrali smo sa mnogo rizika, želje i volje i osvojili bod, koji je nama slađi s obzirom na to kada smo do njega došli".

I dok je šef struke crveno-bijelih Čedomir Janevski u tefter bilježio sve značajne detalje sa utakmice, Jokanović se oslonio na pamćenje.

"Ja nisam bilježio šanse kao kolega. Uspjeli smo da stignemo do 2:1, tako bar kažu jer ja nisam vidio da li je lopta prešla gol-liniju poslije Bogunovićevog šuta".

Kad je poslije derbija podvukao crtu, Slaviša Jokanović je zadovoljan.

"Povećali smo prednost u odnosu na prvog pratioca, a održali u odnosu na drugog. Sada je i tradicija u derbijima na našoj strani, nismo izgubili posljednja četiri", zaključio je strateg šampiona Srbije.
Janevski je poslije remija sa vječitim rivalo pohvalio svoje igrače.

"Izuzeno sam zadovoljan igrom svog tima. Igrači su odlično stajali na terenu. Dali smo i gol iz prekida što nam je bila boljka jesenas. Držali smo ritam 60 minuta", apostrofirao je makedonski stručnjak.

Koristeći se svojom bilježnicom u kojoj je evidentirao dvije šanse Partizana, Janevski je nastavio:

"Partizan je poslije 60 minuta počeo da pravi višak na sredini terena, jer mu je jedan štoper ulazio unutra. U tom periodu je stvorio dvije šanse, ali i nama ostavio prostor za kontre. Imali smo situacije 'tri na tri' i 'dva na dva', ali ih nismo dobro izveli, nedostajao nam je završni pas".

Izabranici Čedomira Janevskog su po završetku utakmice opkolili sudiju Dragomira Stankovića, jer su mislili da je previše produžio meč.

"Gol smo primili u 96. minutu... Nisam precizno mjerio koliko je prošlo... Koncentracija mora da se drži dok sudija ne označi kraj".

Janevski je pohvalio novajlije. U prvom timu su bili Pejčinović, Oumaru, Isah i povratnik Tutorić, dok su u nastavku ušli Parker i Šišić.

"Novi igrači su veoma korektno odradili zadatke. Naročito je dobar bio Isah, koji je zaustavio, uz Koromana najboljeg igrača lige - Moreiru. Osim kod gola. Imao sam osjećaj da su novajlije već dugo u timu".

I za kraj, Janevski je poručio:

"Ostali smo u trci, biće neizvjesno do kraja prvenstva".

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC