• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokanović: Očekuje nas krvav posao do titule

Trener Partizana ne smatra da je titula osvojena iako Partizan ima sedam bodova više od zvezde odnosno četiri od drugoplasirane Vojvodine.

 Jokanović: Očekuje nas krvav posao do titule  Izvor: MONDO

Dan poslije 135. "vječitog derbija" u crno-bijelom vlada vedra atmosfera. Iako niko ne bi "potpisao" remi prij utakmice sa Crvenom zvezdom, zbog načina na koji su došli do boda, svi u Partizanu su zadovoljni ishodom proljećne premijere.

Čak i uprkos činjenici da ni poslije osam godina crveno-bijeli nisu položili koplja u Humskoj.

S druge strane, trener Partizana Slaviša Jokanović nije poražen u posljednja četiri okršaja sa komšijama.

"To mi ništa ne znači, ne vjerujem u tradiciju", poručio je prvi stručnjak crno-bijelih.

"I stalno se priča o tome da osam godina nismo pobijedili kod kuće, a oni su pobjedili samo dva puta, sve ostale utakmice su završene neriješeno", dodao je Jokanović.

On, međutim, ne vjeruje da mu je ostanak na sedam bodova razlike u odnosu na Zvezdu, odnosno povećana prednost na četiri boda u odnosu na Vojvodinu, dovoljan kapital da već sada može da se raduje odbrani trona.

"Šampionski bodovi se osvajaju u finišu prvenstva. Očekuje nas krvav posao, ali ako budemo igrali kao u drugom poluvremenu derbija, ne sumnjam u konačan uspjeh", rekao je Jokanović.

Igrači Partizana su razočarali igrom u prvih 45 minuta. U utakmicu su ušli povučeno i bojažljivo, sa ciljem da se brane, a u napadu nisu mogli da vežu više od dva-tri dodavanja.

Ipak, da može da vrati vrijeme unazad, Jokanović ne bi ništa mijenjao u postavci igre.

"Sve bih isto uradio. Cijela situacija može da se gleda iz dva ugla, pozitivnog i negativnog. Može da se kaže da smo igrali loše u prvom poluvremenu, a može i da je protivnik igrao sjajno. Istina je da smo mu dozvolili mnogo prostora".
Mnogi se pitaju šta bi bilo da je sudija Dragomir Stanković priznao gol Miloša Bogunovića u 84. minutu. Da li bi Partizan pobijedio? To ne zna ni Jokanović, ali zna šta bi uradio da je njegov tim tada izjednačio.

"Povukao bih Vašingtona na lijevog beka", našalio se šef struke aktuelnog šampiona Srbije i nastavio u ozbiljnom tonu:

"Fudbal nije košarka, pa da mogu sa vršim izmjene na pet minuta. Primili smo najmanje golova u ligi", uvjeren je Jokanović da njegov tim ne bi drugi put kapitulirao.

Iako su zaljubljenici u fudbal u subotnjem večitom derbiju uglavnom gledali netačne pasove, brojne prekršaje i greške, kao i "valjanja" po terenu, trener Partizana smatra da je utakmica bila lijepa.

"Sigurno je bila bolja od, na primjer, hrvatskog derbija odigranog prošlog vikenda, između Hajduka i Dinama. Bila je bolja i od meča Lige šampiona Real Madrid - Liverpul iako te ekipe imaju mnogo zvijezda", ocijenio je Slaviše Jokanović.

Partizan u narednom, 18. kolu Superlige gostuje Javoru u Ivanjici.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC