• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Milan slomljen u Đenovi

Fudbaleri Sampdorije su savladali tim Milana sa 2:1 i tako opravdali nastup sa rezervnim sastavom i ispadanje od ukrajinskog Metalista u Kupu UEFA.

 SERIJA A: Milan slomljen u Đenovi Izvor: MONDO

Gosti su nastavili sa lošim rezultatima i ovaj poraz može ozbiljno da uzdrma poziciju trenera Karla Anćelotija.

Silno motivisani Đenovljani su od starta napadali. Antonio Kasano je zaprijetio iz slobodnog udarca u 18. minutu, ali je čuvar mreže gostiju Abijati sjajno intervenisao.

U sljedećem duelu ova dva igrača kao pobjednik je izašao napadač Samdorije. Poslije kornera je šutirao glavom iz neposredne blizine, lopta se zakoprcala pod nogama Abijatija, prešla gol-liniju, a sudija Đanluka Roki bez dvoumljenja pokazao na centar.

Već početkom drugog poluvremena je Sampdorija stigla do drugog gola. Kasano je povukao kontranapad, proslijedio upotrebljivu loptu Paciniju, koji se sjajno snašao, izbacio Boneru u gol-aut i pocijepao mrežu Milana.

Pato, bez sumnje najbolji u redovima "rosonera", uspio je u 79. minutu da postigne gol glavom na centaršut Favalija i tako smanji rezultat. U završnici je Milan dominirao. Inzagi je par puta bio u prilici, ali je golman domaćih Kastelaci odlično intervenisao, a gol Emersona glavom je opravdano poništen zbog ofsajda.

U sicilijanskom derbiju, gosti iz Katanije su potpuno demolirali Palermo (4:0), u čemu im je dosta pomogao rani crveni karton Brešana. Ovo je prvi trijumf Katanije u Palermu od njihovog povratka u Seriju A.

Posljednjeplasirana Ređina i Fiorentina su podijelili bodove u Kalabriji. Sestu je rezantnim udarcem sa dvadesetak metara donio prednost domaćima u 20. minutu. Samo tri minuta kasnije, poslije katastrofalne greške u odbrani Ređine, Mutu se dokopao lopte, šutirao, a Bonacoli uspeo da sa gol-linije ugura loptu u mrežu. Stevan Jovetić je meč presjedio na klupi.

Aleksandar Luković je odigrao cijeli meč za Udineze koji je golovima D'Agostina i Paskvalea u završnici slavio protiv Lećea u čijem sastavu nije bilo Dušana Baste. Đenova je remizirala u Sijeni, a Boško Janković je zamijenjen u drugom poluvremenu.

U derbiju 26. kola, u nedjelju uveče Inter dočekuje Romu. Karta na "crnoj berzi" je nekoliko sati prije početka susreta dostigla cijenu od 2.000 evra.

REZULTATI 26. KOLA:

Atalanta - Kjevo 0:2
/Lanđela 78, Pelisije 89p/

Kaljari - Torino 0:0

Palermo - Katanija 0:4
/Ledezma 14, Morimoto 37, Maskara 44, Paolući 66/

Ređina - Fiorentina 1:1
/Sestu 20 – Bonacoli 23/

Sampdorija - Milan 2:1
/Kasano 33, Pacini 51 – Pato 79/

Sijena - Đenova 0:0

Udineze - Leće 2:0
/D'Agostino 74, Paskvale 90/

Inter - Roma 3:3
(Baloteli 50, 63p, Krespo 79 - De Rosi 22, Rise 29, Brigi 57)

IGRANO U SUBOTU:

Lacio - Bolonja 2:0
/Zarate 36, 81/

Juventus - Napoli 1:0
/Markizio 44/

TABELA: Inter 60, Juventus 53, Milan 48, Fiorentina 46, Đenova 45, Roma 44, Lacio 38, Kaljari 38, Palermo 36, Atalanta 36, Napoli 35, Udineze 34, Katanija 33, Sampdorija 32, Sijena 28, Torino 24, Bolonja 23, Kjevo 23, Leće 22, Ređina 18 bodova.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC