• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKA: Hajduk gazi, Dinamo drži priključak

Pobjedom protiv Intera u Zaprešiću od 4:0 Hajduk je zadržao prednost od dva boda nad Dinamom koji je savladao Slaven Belupo - 1:0.

 HRVATSKA: Hajduk gazi, Dinamo drži priključak Izvor: MONDO

Nakon poraza “modrih” od Hajduka u prošlom kolu (2:0) na Maksimiru se okupilo tek dve hiljade domaćih navijača koji osim pogotka Samira u prvom poluvremenu nisu imali šta da vide.

Brazilac je u 18. minutu odlično reagovao na centaršut Tomečaka i matirao glavom golmana gostiju Rodića za pobjedu Dinama koji će po svemu sudeći šampionsku trku sa Hajdukom nastaviti bez svog najboljeg igrača Marija Mandžukića.

Veznjak Dinama, koga su iz lože “Maksimira” posmatrali skauti njemačkog HSV-a, u 84. minutu iznesen je na nosilima sa terena nakon brutalnog starta Rogulja na njegovo koleno, a prema prvim informacijama u hrvatskim medijima radi se o težoj povredi.

Fudbaleri Hajduka preuzeli su vrh pobjedom nad Dinamom u prethodnom kolu, a ovog vikenda su trijumfom nad Interom u Zaprešiću (4:0) pokazali da tu žele i da ostanu.

Hajduk je do u 20. kolu Hrvatske nogometne lige stigao do bodova mnogo lakše nego što se očekivalo. Splićani su se pribojavali gostovanja u predgrađu Zagreba, jer je posljednji duel sa Interom na Poljudu završen rezultatom 3:3, uz čak dva penala za Hajduk.
Igrači Intera imali su i dodatni motiv, jer im je prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić obećao bogate premije ukoliko zaustave "bile" u Zaprešiću.

Ipak, Hajduk nije dozvolio iznenađenje. Splićanima se opredjeljenje za napad isplatilo već u 11. minutu, kada je Gabrić pogodio za vođstvo i radost oko 1.500 pripadnika Torcide.

Prednost gostiju udvostručio je Ibričić u 55. minutu, a deset minuta kasnije sve je bilo gotovo. Andrić je iz "slobodnjaka" povisio na 3:0 i bilo je jasno da Inter, koji je dva minuta prije toga ostao bez isključenog Pecelja, neće moći da spriječi katastrofu.
Deset minuta prije kraja Bartolović je "ovjerio" više nego ubjedljiv trijumf Splićana.

Iako je postigao drugi pogodak Senijad Ibričić neće po lijepom pamtiti ovaj meč pošto je u incidentu tokom proslavljanja pobjede sa navijačima Hajduka zaradio suzavac u oči.

Nakon što su igrači Hajduka krenuli da bacaju dresove svojim navijačima jedan od redara je pokušao da uzavrelu atmosferu u publici smiri špricajući suzavac na pripadnike Torcide, ali je tom prilikom pošpricao je i Ibričića kome je odmah pružena medicinska pomoć.

Gostujuću pobjedu ostvario je i Zagreb, koji je slavio 4:1 protiv Kroacije iz Sesveta, doskorašnjeg tima Ljupka Petrovića. Dvostruki strijelac bio je veteran Vugrinec.

Rijeka je uz mnogo muke savladala posljednjeplasirani Zadar 2:1 u meču sa dva neiskorišćena penala, po jednim na obje strane.

REZULTATI 20. KOLA:

Rijeka - Zadar 2:1 (0:0)
(Štrok 50, Ah. Šarbini 82 - Župan 61p)

Cibalia - Varteks 1:0 (0:0)
(Baraban 58)

Inter - Hajduk 0:4 (0:1)
(Gabrić 11, Ibričić 55, Andrić 65, Bartolović 81)

Kroacija - Zagreb 1:4 (1:1)
(Polozani 15 - Špičić 44, Krstanović 60, Vugrinec 78, 84)

Šibenik - Osijek 1:1 (0:0)
(Zec 52p - Smoje 65)

Dinamo - Slaven 1:0 (1:0)
(Samir 18)

TABELA: Hajduk 44, Dinamo 42, Slaven B. 31, Šibenik 29, Rijeka 29, Varteks 27, Zagreb 27, Osijek 25, Cibalia 24, Inter 21, Kroacija S. 19, Zadar 16 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC