• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karling Kup: Novi trofej za Mančester junajted

Pobjednik Karling Kupa (Liga Kup) je Mančester junajted , koji je do trofeja došao savladavši u Totenhem 4:1 nakon jedanaesteraca.

 Karling Kup: Novi trofej za Mančester junajted Izvor: MONDO

Aleks Ferguson tako je osvojio 42. trofej u karijeri,a njegov tim je došao do trećeg trofeja Liga Kupa u istoriji. Na drugoj strani Totenhem nije uspio odbraniti titulu osvojenu prošle sezone.
Prilikom izvođenja penala za Mančester su sigurni bili: Gigs, Tevez , Ronaldo i Anderson, dok na drugoj strani je Ben Foster golman „đavola“ u prvoj seriji odbranio šut Ohare, a Bentli je promašio čitav gol.
Nijedna ekipa za 120 minuta igre nije uspjela postići pogodak i to je prvi put u istoriji tog takmičenja da u finalnom meču nije bilo golova.
Mančester je ove sezone već osvojio Komjuniti Šild i titulu prvaka svijeta u Tokiju, a još su ostali u trci za trofej Premijer lige, Ligu šampiona i FA Kupa.
Prvi dio prvog poluvremena pripao je timu Aleksa Fergusona kada su probleme odbrani Totenhema zadavali Karlos Tevez i Kristijano Ronaldo, kao i Rio Ferdinand koji je imao jednu izglednu situaciju.
U drugom dijelu branilac trofeja je preuzeo igru i preko desne strane na kojoj je dejstvovao Aron Lenon zadavao puno problema protivničkoj odbrani u kojoj je Vidića zamijenio Evans, ali visoke lopte u gol nisu uspjeli pretvoriti Daren Bent i prvi Rus učesnik finala Liga Kupa Roman Pavličenko.
U drugih 45 minuta Mančester je krenuo agresivnije i preko Gibsona i Ronalda koji su šutali iz daljine su prijetili golmanu „pijevaca“ Gomešu. Na drugoj strani šutevima van šesnaesterca pripretili su Luka Modrić i Roman Pavličenko, ali bez veće opasnosti po gol aktuelnog prvaka Evrope i Engleske. Najbolju priliku na cijelom meču imao je Aron Lenon 20 minuta prije kraja kada mu je Modrić propustio loptu, a Lenon snažno šutirao sa nekih desetak metara, ali je Foster sjajno odmijenio Van der Sara. Napadi Totenhema bili su znak da Ferguson posljednju liniju pojača Nemanjom Vidićem, koji je ušao umjesto Ošeja. U posljednjim trenucima utakmce priliku za riješi meč imao je Kristijano Ronaldo, ali je njegov šut završio na stativi i morali su se igrati produžeci.
U dodatnih pola sata igre slična situacija kao i u regularnih 90. minuta igralo se čvrsto na obe strane, ali mreže su mirovale.
Aleks Ferguson, koji je prije meča rekao da mu je važniji meč Premijer lige protiv Njukasla u srijedu od finala Liga Kupa, je izveo izmijenjen sastav može se reći kombinaciju mladosti i skustva. Tako su mjesto u startnih 11 našli Evans, Gibson, Velbek i golman Foster. Zoran Tošić nije bio u kombinaciji za finalni meč.
Na drugoj strani sve raspoložive snage ne teren Vemblija poslao je Hari Rednap, osim januarskih pojačanja Čimbonde, Kina,Palasiosa i Kudićinija, koji nisu imali pravo nastupa jer su za druge klubove igrali u ovom takmičenju.

Liga Kup finale
Mančester junajted-Totenhem /penalima 4:1 (0:0). (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC