• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Mladost i iskustvo sačuvali Inter

Derbi meč 26. kola Serije A opravdao je očekivanja - Inter i Roma su na Meaci podijelili bodove (3:3).

 SERIJA A: Mladost i iskustvo sačuvali Inter Izvor: MONDO

Poslije veoma interesantne utakmice, više razloga za zadovoljstvo ima lider italijanskog prvenstva, jer su gosti dva puta imali prednost od dva gola.

Tamnoputi tinejdžer Mario Baloteli dva puta je vraćao Inter u život, a "neroazuri" su izjednačili poslije akcije dvojice najstarijih fudbalera, Luisa Figa i Ernana Krespa u 79. minutu!

Trener Rome Lućano Spaleti u prvom poluvremenu je taktički potpuno nadvisio Žozea Murinja, ali je portugalski stučnjak pravim potezima u drugom dijelu igre pomogao svom timu da dođe do boda.

Igrači "vučice" su silovito započeli meč, Baptista je zaprijetio iz slobodnog udarca na isteku prvog minuta, ali je Žulio Cezar bio na visini zadatka. Pet minuta kasnije i Brigi je bio u stopostotnoj šansi poslije šuta Vučinića, ali je sa desetak metara šutirao pored gola.

Roma je nastavila sa napadima. Mota je u 23. minutu sjajno centrirao sa desne strane, a Daniele De Rosi glavom matirao golmana domaćih i donio radost brojnim navijačima rimskog kluba na Meaci.

Šest minuta kasnije Roma je udvostručila prednost. Panući je poslao dubinsku loptu koju je Rise glavom prihvatio u šesnaestercu. Norvežanin se stuštio ka golu, uspio da prođe pored Maikona i poslao loptu iz teške pozicije ispod nogu Cezara u mrežu.

Nekoliko minuta poslije toga je crnogorski reprezentativac Mirko Vučinić stavio na muke odbranu Intera, ali nije imao snage za završni udarac, pa je traljavo poslao loptu pored gola.

Žoze Murinjo je u poluvremenu uveo u igru Patrika Vijeru i Luisa Figa. Poslije samo pet minuta "neroazuri" su postigli pogodak - Adrijano je primio loptu u kaznenom prostoru Rome, primijetio slobodnog Balotelija koji je preciznim udarcem poslao loptu u mrežu Rome.

Tek što je Inter počeo da pojačava pritisak, Roma je povećala vođstvo. Vučinić je loptu proslijedio do Baptiste, a Brazilac "okrenuo" Kambijasa i prepustio loptu Brigiju koji je pored Kordobe pogodio ugao Cezarovog gola.

Nova nada italijanskog fudbala, osamnaestogodišnji Baloteli, pobrinuo se da se Inter ponovo vrati u meč. Poslije njegovog prodora u 62. minutu suđen je jedanaesterac za milanski klub. Baloteli je sam preuzeo odgovornost, sačekao da Doni padne i poslao loptu u suprotni ugao – 2:3.

Dejan Stanković je dva puta ozbiljno priprijetio Doniju, a u 78. minutu ga je zamijenio Krespo. Ovaj potez Murinja je odmah urodio plodom. Figo je savršeno centrirao sa lijeve strane, a Krespo glavom zakucao loptu u rašlje i izjednačio.

Roma je preko Risea i Meneza u posljednjim minutima imala šansu da ipak dođe do pobjede, ali je Cezar bio siguran.

Interova prednost u odnosu na Juventus opala je sa devet na sedam bodova, pa ostaje da se vidi šta "stara dama" može da učini u preostalih 12 kola.

Inter ima 60 bodova, Juve 53, Milan 48, Fiorentina 46, Đenova 45, dok je Roma na šestoj poziciji sa 44 boda.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC