• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Zašto nismo čuvali gol?

Sportski direktor Zvezde kaže da je pad koncetracije uzrok primljenog gola u sudijskoj nadoknadi. Ivić se pita: "Otkud tih šest minuta?".

 ZVEZDA: Zašto nismo čuvali gol? Izvor: MONDO

Dva dana poslije fudbalskog "vječitog derbija" i velike (propuštene) šanse da se Partizanu približi na četiri boda, u Crvenoj zvezdi se polako zatvara taj list i okreće novi - nastavak potjere za crno-bijelima.

Sportski direktor Crvene zvezde Ilija Ivić razgovarao je u ponedeljak sa novinarima o derbiju u Humskoj, ocjenjujući da su crveno-bijeli igrački pokazali da će proljeće biti mnogo bolje nego jesen, a priznaje da je krivica na igračima što nisu imali koncetracije do kraja sudijske nadoknade da se odbrane.

"I dalje mi je najveći utisak sa derbija gol Partizana u 96. minutu. Logično je da taj gol mnogo boli. Uostalom, svaki gol koji primite u nadoknadi vremena boli, a pogotovo u meču protiv vječitog rivala. Kod većine igrača je opala koncetracija, vezali smo tri, četiri greške koji su doveli do gola Partizana", analizira Ivić.

Upitan da li u nadoknadi vremena treba čuvati rezultat ili pokušati da se uveća prednost, Ivić se opredjeljuje za prvu opciju: "Uvijek treba čuvati prednost, ne treba jurcati na protivnički gol".

Pojedini domaći fudbaleri Zvezde zamjerili su saigračima-strancima da su mogli da nauče nekoliko riječi na srpskom jeziku kako bi komunikacija bila lakša i da je to možda moglo da spasi Zvezdu u derbiju.

Ivić, međutim, kaže da komunikacija nije problem, jer je fudbalski jezik univerzalan, kao i da je normalno da je strancima potrebno vrijeme da savladaju jezik zemlje u koju su došli.

"Proljeće će najbolje pokazati koliko Zvezda može da napreduje i da bude bolja nego jesenas. Na derbiju se to donekle vidjelo, ali potrebno je još vremena i strpljenja kako bi se uigrali. Jedno je uigravanje na pripremama, a drugo kroz zvanične utakmice. Novajlije imaju kvalitet, ali potrebno je još vremena", primjećuje Ivić.

Zvezda je, generalno, zadovoljna suđenjem Dragomira Stankovića na "vječitom derbiju", ali mu i dalje zamjera zbog tih kobnih šest minuta koliko je produžio meč. Ni Ivić ne vidi razloga zašto su izgubljeni minuti morali da budu baš toliko nadoknađeni.

"Mislim da je Stanković sudio dobro i pošteno iako mi nije baš najjasnije što je produžio baš šest minuta. Odakle mu tih šest minuta? To se rijetko dešava, ali ne treba se sada vraćati. Mi samo i ubuduće tražimo poštovanje i fer suđenje. Zato smo i objavili saopštenje (dan uoči derbija)", rekao je Ivić.

Velika polemika podigla se u hrvatskoj fudbalskoj javnosti poslije tamošnjeg najvećeg derbija, između Hajduka i Dinama u Splitu (2:0), a zagrebački klub zatražio je da ubuduće te mečeve sude stranci.

Ivić, međutim, smatra da srpskom fudbalu nisu potrebne inostrane sudije.

"Ne treba potcjenjivati domaće arbitre sa takvim idejama. Imamo dovoljno kvalitetnih sudija i ne treba ih potcjenjivati. Na kraju krajeva, postoje organi takmičenja i odbori u FSS koji mogu da donesu i takvu odluku", kaže sportski direktor Zvezde.

Neproznat gol Partizanu, Ivić nije vidio. Tačnije, smatra da se na utakmici to nije moglo najbolje ocijeniti.

"Koliko ja znam, fudbalski zakon kaže da lopta mora cijelim obimom da pređe liniju da bi to bio gol. Problem je što pokrivenost terena kamerama nije dovoljna da bismo sada stekli pravi uvid nego samo nagađamo. Ne može da se kaže na osnovu kamere, a tek nije moglo da se kaže u tom trenutku na terenu", rekao je Ivić.

Sedam bodova je i dalje razlika između Partizana i Crvene zvezde. Po nekima mnogo i nenadoknadivo, po drugima dostižno. Uostalom, jesen je to pokazala.

Ivić kaže da Zvezda u preostalih 15 mečeva treba da gledamo samo sebe i da nije bitno gdje će se igrati naredni meč "vječitih rivala".

"Naše je da pobjeđujemo...Dobar tim ne treba da se obazire na to da li se igra na 'Marakani' ili u Humskoj. Uostalom, naši navijačli su nam mnogo pomogli na gostujućem terenu. Pomogli su nam i dolaskom na trening da inostrani igrači shvate šta je derbi. Generalno sam optimista i smatram da ćemo imati napredak", ističe Ivić.

On je najavio da će na ljeto Zvezda dovesti još dva, tri nova igrača, ali da neće biti glomaznih transfera kao u prethodna dva prelazna roka kada su dovedena dva cijela tima.

Ivić kaže i da se nada da će problem sa registracijom Ivana Gvozdenovića biti otklonjen, mada nije baš jasno kako će Zvezda uspjeti njega da registruje, s obzirom na to da je već prijavila 25 igrača za proljećni dio sezone.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC