• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Minhenski spektakl od 159 trofeja

U polufinalu Audi kupa, 29. jula, na Alianc Areni igraće Bajern Minhen i Milan, a potom će se sastati Mančester junajted i Boka juniors.

 Minhenski spektakl od 159 trofeja Izvor: MONDO

Četiri fudbalska kluba, koja u su u svojoj istoriji osvojila 159 "major", velika trofeja, odmjeriće snage narednog jula u Minhenu. Domaćin je Bajern, a gosti Mančester junajted, Milan i Boka juniors.

U prvom polufinalu, 29. jula, Bajern će igrati sa Milanom, a potom će na teren Mančester junajted i Boka juniors, što će ujedno biti i repriza poslednjeg finala Svjetskog klupskog prvenstva u Tokiju.

Odluka o pobjedniku Audi kupa pašće 30. jula, poslije duela poraženih u polufinalu.

Boka juniors vlasnik je 30 titula prvaka Argentine, 23 iz doba profesionalnog fudbala (od 1931) i sedam iz perioda kada se fudbal igrao na dobrovoljnoj osnovi. Pored toga najpopularniji tim te zemlje šest puta je osvajao Kopa Libertadores (pandan Ligi šampiona), dva puta Kopa Sudamerikana (Kup UEFA) i tri puta Internacionalni kup.

Računajući i neke manje bitne trofeje na međunarodnoj sceni, aktuelni prvaci Argentine rekorderi su sa 18 titula, koliko ih ima i Milan.

Rosoneri su za više od vijeka postojanja osvojili 40 velikih trofeja: 17 titula prvaka Italije, pet nacionalnih Kupova, sedam naslova šampiona Evrope, pet puta su bili najbolji u Kupu UEFA i dva puta u Kupu pobjednika Kupova. Četiri puta bili su klupski prvaci svijeta.

Mančester junajted 17 puta je bio prvak Engleske, sedam titula potiče iz doba prije osnivanja Premijer lige (1992), a deset od tada do danas. U vitrinama Old Traforda nalazi se još 11 pehara za pobjednika FA kupa, tri za prvaka Evrope, jedan za osvajača Kupa pobjednika Kupova i dva za Internacionalnog prvaka svijeta.

Domaćin Bajern vlasnik je 21 titule u Bundesligi, uz 14 Kupova, što su rekordi Njemačke. Četiri puta Bajern je osvajao Kup i Ligu šampiona, a po jednom Kup UEFA i KPK. Dva puta Bavarci su u Tokiju postajali prvaci svijeta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC