• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anćeloti potrošio kredite, stiže Vidić?

Poslije eliminacije iz Kupa UEFA i posrtanja u Seriji A, Galijani zaprijetio treneru Milana. Prva želja na ljeto - Nemanja Vidić.

 Anćeloti potrošio kredite, stiže Vidić? Izvor: MONDO

Liga šampiona ili idi gdje hoćeš... Jasno je izvršni direktor Milana Adrijano Galijani poručio dugogodišnjem treneru Karlu Anćelotiju šta je uslov da na ljeto ne dobije otkaz.

Galijani je ovaj uslov postavio poslije ispadanja u šesnaestini finala Kupa UEFA od Verdera, ali i poraza od Sampdorije u Seriji A, poslije čega su se rosoneri definitivno oprostili od trke za titulom prvaka Italije. Još ranije eliminisani su iz nacionalnog Kupa, tako da će ovo biti još jedna sezona bez trofeja za veliki klub.

Da stvar bude gora, pod velikim upitnikom je i plasman u Ligu šampiona naredne godine, jer je Milan treći na tabeli sa 12 bodova manje od Intera i pet od Juventusa. Treći i četvrti tim u Seriji A igraće kvalifikacije za LŠ, a četvrta Fiorentina ima dva boda manje od Milana, peta Đenova tri, a šesta Roma četiri boda manje.

"Samo ako šampionat završimo na trećem mjestu, Karlo Anćeloti će ostati trener Milana naredne sezone", rekao je Galijani.

Prošle sezone, sa istim trenerom, rosoneri su bili peti u kalču i zbog toga su prvi put poslije dugo godina izostali iz Lige šampiona. Anćeloti je klub preuzeo 2001. godine i od tada je dva puta postao prvak Evrope (2003, 2007), ali je Milan samo jednom bio prvak Italije (2004).

Eventualni potpuni krah - sezona bez trofeja, uz izostanak Lige šampiona, bio bi veći utoliko što su u klub ove sezone stigla neka zvučna fudbalska imena, poput Ronaldinja Gauča, Andrija Ševčenka, Đanluke Zambrote, Matijua Flaminija, Filipa Senderosa...

Kao glavna mana sastava u kojem igraju Kaka, Pirlo, Sedorf, Pato i ostali navodi se vremešna i spora odbrana, a da tako ne bude i naredne sezone, čelnici kluba žele da dovedu Nemanju Vidića iz Mančester junajteda. Srbin je trenutno jedan od najboljih defanzivaca planete.

Italijanski mediji ocjenjuju da bi Milanisti morali da izbroje najmanje 20 miliona evra za Vidića, a dodaju i da "imaju saznanja" da bi povremeni kapiten aktuelnog prvaka Evrope bio zainteresovan da pređe u Milan.

Trenutno, u odbrani Milana igraju Paolo Maldini (41 godina), Đuzepe Favali (37), teško povrijeđeni Alesandro Nesta koji je vjerovatno završio karijeru (33), Đanluka Zambrota (32), Marek Jankulovski (32), Kaha Kaladze (31)...

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC