• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bingulčeva rođendanska čestitka Zvezdi

Zoran Bingulac predstavio knjigu "Slepi crveno-beli dani" i pozvao sve zvezdaše da dođu na sabor kluba i dignu ruku za "spas Zvezde".

 Bingulčeva rođendanska čestitka Zvezdi  Izvor: MONDO

Na dan kada Fudbalski klub Crvena zvezda obilježava 64 godine postojanja, nesuđeni kandidat za predsjednika jednog od najvećih balkanskih klubova, Zoran Bingulac predstavio je svoju knjigu "Slijepi crveno-bijeli dani", kojom još jednom želi da poruči da je za spas Zvezde kucnuo posljednji čas.

"Čestitam rođendan našoj Crvenoj zvezdi sa željom da bude ljepša i uspješnija nego sada, ona od prije nekoliko decenija u koju smo bili zaljubljeni. Nadam se da će Zvezda opet biti pokret, ljubav i nacionalna institucija kao što je nekada bila", rekao je Bingulac na predstavljanju knjige u Beogradu.

Bingulčeva knjiga zapravo je mješavina njegovih viđenja stanja u klubu i programa za izvlačenje iz krize i novinskih članaka i intervjua uoči, sada već čuvene, Skupštine Crvene zvezde održane 13. novembra prošle godine, kada je Dobrivoje Tanasijević alijas Den Tana izabran za novog predsjednika Zvezde.

I nekoliko mjeseci poslije tog događaja, Bingulac ne odustaje od ocjene da je skupština bila "farsa" i u knjizi iznosi tvrdnje, bazirane na televizijskim snimcima, da je Den Tana zapravo nelegalno izabran, pošto se jasno vidi da na glasanju nije imao neophodnu većinu delegata skupštine kluba.

"U Zvezdi se desilo isto što i u Real Madridu, čiji je predsjednik (Ramon Kalderon) kasnije podnio ostavku. Za Den Tanu nije bio dovoljan broj glasova. Uvjeren sam da Den Tana nema ništa sa tim, kao što je rekao i da nema ništa sa onom zabranom da legende kluba prisustvuju Skupštini. Ipak, očekujem da Den Tana povuče odgovarajuće poteze", dodao je Bingulac, koji je i potpresjednik Fudbalskog saveza Srbije.

Bingulac ne vjeruje da će ovom knjigom nešto promijeniti, niti da za Zvezdu dolaze bolji dani ako je i dalje budu vodili "isti nesposobni ljudi". "Oni ne mogu da vode ni trafiku na Prokletijama, bez želje da potcjenjujem trafiku na Prokletijama", istakao je Bingulac, inače član Srpske napredne stranke, Tomislava Nikolića.

"Ipak, moramo vjerovati u nemoguće, jer je iznad Zvezde samo Srbija!", poručio je Bingulac i pozvao sve zvezdaše da dođu na Sabor kluba 19. marta i dignu ruku za "spas voljene Zvezde".

"Volio bih da Sabor bude fer i pošten, mada ne vjerujem u to. Poslije skupštinske farse predviđam i saborsku farsu, jer sam čuo da se prave spiskovi podobnih ljudi koji imaju zadatak da izaberu 'njihovu' skupštinu'", izjavio je Bingulac.

(MONDO - foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC