• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Dijara hoće gol, Zvezda bi da napreduje

Proljećna superligaška premijera protekla je u znaku 135. vječitog derbija, a predstojećeg vikenda se trka nastavlja utakmicama 19. kola.

 SL: Dijara hoće gol, Zvezda bi da napreduje Izvor: MONDO

Derbi se u subotu igra u Ivanjici gdje gostuje aktuelni šampion. Javor je najprijatnije iznenađenje prvenstva, nalazi se na diobi trećeg mjesta sa Crvenom zvezdom, dok Partizan ima želju da prekine niz od četiri meča bez pobjede u šampionatu.

"Volim važne utakmice, a ova u Ivanjici je takva. Igramo protiv dužnika, zato bih baš volio da zatresem mrežu i da moj gol odluči pobjednika", poručio je za "Sport" napadač Partizana, Lamin Dijara, koji je sa saigračima još u petak krenuo na put.

Inače, jesenas je u Humskoj bilo 2:2. Javor je poveo, Partizan načinio preokret, ali je Radosav Petrović autogolom poslao bod u Ivanjicu.

Crveno-bijeli žele da u istom terminu (13,30) savladaju "fenjeraša", koji je prošlog vikenda iznenadio Vojvodinu (2:1), i tako zaliječe rane od hica Moreire u 95. minutu na minulom vječitom derbiju.

"Bodove moramo da osvojimo da bismo ostali u trci za titulu. Od igrača sam tražio da zaborave na posljednju utakmicu, a na treninzima su me uvjerili da su popravili završni pas, koji nam je nedostajao", rekao je trener Crvene zvezde, Čedomir Janevski.

Ulaznice za duel u Ljutice Bogdana koštaju 100 (sjever), 200 (istok) i 300 dinara (zapad), a za dame je ulaz slobodan kao poklon za 8. mart.

Vojvodina je u nezavidnoj situaciji iako je i dalje na drugom mjestu na tabeli. Neuspjeh u Kruševcu je inicirao i potrese u klubu, a kulminacija je bila ostavka potpredsjednika zaduženog za sportska pitanja, Ratka Butorovića.

U subotu Novosađani dočekuju OFK Beograd i imaju imperativ pobjede.

"Moramo da budemo pametni i stavimo opšti interes ispred ličnog. Nadam se da će razum prevladati i da će Vojvodina uspjeti da nađe izlaz iz situacije u kojoj se našla", rekao je trener "lala", Ljupko Petrović.

Strateg "romantičara" Mihailo Ivanović podsjetio je na jesenji duel u kome je njegov tim slavio iako je imao igrača manje, a Vojvodina promašila dva penala.

"Vojvodina je favorit i u tome je naša šansa, jer ona mora da pobijedi. Sav pritisak je na njenim igračima. Nemam ništa protiv ni da se ponovi utakmica u kojoj ćemo da dobijemo crveni karton, a na kraju pobijedimo", rekao je Ivanović.

Nedeljna utakmica biće 100. susret ovih rivala u prvoj ligi. OFK Beograd je pobjeđivao 35 puta, Vojvodina 31, a 33 meča završena su neriješeno.

Ivanović neće moći da računa na suspendovane Miloša Adamovića (žuti) i Branka Lazarevića (crveni).

Borba u donjem dijelu tabele takođe je zanimljiva. Rad u nedelju dočekuje Borac sa željom da zabilježi prvu pobjedu u proljećnom dijelu, dok Čačani eventualnim trijumfom mogu da preteknu kulski Hajduk, koji gostuje Čukaričkom.

Superliga, 19. kolo:

Subota, 13.30

Crvena zvezda - Napredak

Javor - Partizan

Čukarički - Hajduk

Jagodina - Banat

Nedelja, 13.30

Rad - Borac

Vojvodina - OFK Beograd

TABELA: Partizan 38, Vojvodina 34, Crvena zvezda 31, Javor 31, Hajduk 24, Borac 24, OFK Beograd 22, Jagodina 20, Čukarički 19, Rad 18, Banat 17, Napredak 16 bodova.

(agencije, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC