• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Bije Zvezda, ali bije i Partizan!

Crvena zvezda je postigla četiri, a Partizan jedan gol u 19. kolu Superlige, ali su i jedni i drugi zaradili isto, po tri boda.

 SL: Bije Zvezda, ali bije i Partizan! Izvor: MONDO

To znači da će odstojanje na tabeli (41:34) poslije ove subote, ostati isto, a da li će Zvezda ostati druga i u nedelju, biće poznato kada svoj duel u Novom Sadu odigraju Vojvodina i OFK Beograd.

Crveno-bijeli su na Marakani napunili mrežu posljednjeplasiranog Napretka (4:0), dok je Partizan uradio ono što ni Zvezdi i Vojvodini nije pošlo za rukom. Golom "rezerviste" Lamina Dijare u 66. minutu, šampion je pobijedio Javor u Ivanjici i, poslije remija u vječitom derbiju prije sedam dana, zadržao prednost od sedam bodova u odnosu na vječitog rivala.

Nikada u istoriji Napredak nije uspio da pobijedi Crvenu zvezdu na Marakani, ali se šest puta u prethodnih 14 gostovanja u Kruševac vratio sa bodom. Ovog puta, "čarapani" su u Kruševac otišli sa četiri gola u mreži, od čega su prva tri primili glavom.

Prvi je Šejića, u 41. minutu, savladao kapiten Zvezde Nenad Milijaš, devetim golom u Superligi. On je glavom krunisao lijepu akciju Pavla Ninkova, koji je prvo oduzeo loptu na polovini terena, prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i na kraju idealno centrirao za kapitena - 1:0.

A svega 30 sekundi po povratku sa odmora bilo je 2:0 i opet je asistent bio Ninkov. Ovog puta, njegov centaršut sa sedam metara golom je krunisao Kleberson Gabrijel, poznatiji kao Kleo. Već tada bilo je jasno da se gosti ovog puta neće izvući na najvećem stadionu, iako su povremeno dolazili u priliku pred golom svog bivšeg igrača Saše Stamenkovića.

Crveno-bijeli iz Beograda su bez kažnjenih Tomovića, Lazetića i Koromana, kao i povrijeđenih Abubakara i Somea, dominirali i ubrzo došli do trećeg gola.

Bio je to debitantski gol Južnoafrikanca Bernarda Parkera, koji je počeo u startnih 11 uz Klea u špicu, a pomagao im je i Ivan Tričkovski.

Ovog puta Kleo je bio u ulozi asistenta, prije nego što je promiješao odbranu gostiju na levom boku i potom "pogodio" u čelo Parkera - 3:0, a igrao se 54. minut.

Do kraja meča, Kleo je postigao još jedan gol, ovog puta nogom, i zaslužio epitet igrača utakmice. On je iz situacije "1 na 1" rutinski pogodio mrežu i realizovao tačan pas rezerviste Marka Blažića sa lijeve strane.

Trener Zvezde Čedomir Janevski je na premijeri u proljećnom dijelu prvenstva pred svojim navijačima izveo sljedeći sastav: Stamenković - Ninkov, Tutorić, Pejčinović, Džef Silva - Isah, Milijaš, Šišić, Parker - Tričkovski i Kleo.

Ubaci Dijaru i pobedi

Na Marakani su svakako osluškivali i šta se dešava "Kraj Moravice" u Ivanjici, gdje je lider Partizan igrao protiv "hita" prvenstva, Javora. Nadali su se navijači Zvezde da bi Javor, do tog trenutka poravnat na trećem mjestu sa istim brojem bodova kao njihov klub (31), mogao da napravi još jedan skalp velikih.

Javor je ove sezone izvukao remi u Humskoj (2:2), u Beogradu pobijedio i Zvezdu (2:0), OFK Beograd (1:0) i Rad (1:0), a kod kuće Vojvodinu (1:0).

Na dobrom putu Ivanjičani su bili sve do 58. minuta meča sa Partizanom, kada je trener šampiona Slaviša Jokanović shvatio da mu je prvi strijelac lige Lamin Dijara neophodan na terenu za pobjedu na teškom gostovanju.

Umjesto Miloša Bogunovića u igru je ušao Lamin Dijara i osam minuta kasnije Partizan je njegovim golom vodio sa 1:0.

U gužvi pred golom Nemanje Supića, dobro se snašao njegov imenjak Tomić, koji je dodao loptu do usamnjenog Senegalca, a ovaj je samo ćušnuo u mrežu. Ispostavilo se da je taj gol vrijedan tri boda, jer Javor u nastavku nije uspio da odgovori protiv najbolje odbrane u ligi, sa svega devet primljenih golova u 19 kola.

Jokanović je na prvom gostovanju u Ivanjici od 19. avgusta 2005, godine, kada je Vermezovićev Partizan pobijedio Javor golom Ivana Tomića sa bijele tačke, na teren izveo sastav bez četvorice startera u vječitom derbiju: Dijare, Ljubomira Fejse, Nikole Vujovića i Srđe Kneževića.

Uz podatak da je eks reprezentativac Goran Gavrančić zabilježio debi u crno-bijelom dresu, sastav Partizana izgledao je ovako: M. Božović - Jovanović, Đorđević, Gavrančić, Obradović - Žuka, Tomić, Moreira, Ljajić - Vašington, Bogunović.

Tri puta je Partizan u istoriji gostovao u Ivanjici i tri puta pobijedio, uz gol razliku 4:1.

REZULTATI 19. KOLA:

Javor - Partizan 0:1
/Dijara 66/

Crvena zvezda - Napredak 4:0
/Milijaš 41, Kleo 46, 78, Parker 54/

Jagodina - Banat 2:0
/Perić 45+1, Vusljanin pen 67/

Čukarički - Hajduk 2:1
/Sepoja 4, 49 - Kasalica 87/

U nedelju (13.30):

Vojvodina - OFK Beograd (RTS 2)

Rad - Borac

TABELA: Partizan 41, Vojvodina (-1) 34, Crvena zvezda 34, Javor 31, Hajduk 24, Borac (-1) 24, Jagodina 23, OFK Beograd (-1) 22, Čukarički 22, Rad (-1) 18, Banat 17, Napredak 16.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC