• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Bajernova petarda, het-trik Voronjina

Fudbaleri berlinske Herte i dalje suvereno čuvaju vrh tabele u Bundesligi, ali je razgoropađeni Bajern najavio juriš na titulu.

 BUNDES: Bajernova petarda, het-trik Voronjina Izvor: MONDO

Herta je slavila na teškom gostovanju u Kotbusu. Atan je donio vođstvo domaćoj ekipi u 21. minutu, ali je Voronjin sa dva gola do poluvremena preokrenuo meč. Sjajni Ukrajinac je dva minuta prije kraja meča potvrdio pobjedu svog tima i postigao het-trik.

Marko Pantelić u posljednjem minutu zamijenio trostrukog strijelca, a Gojko Kačar nije bio u kombinaciji za meč. Kod domaćih je cijeli meč odigrao Ivica Iliev, u drugom poluvremenu su ušli Branko Jelić i Savo Pavićević, a Dušan Vasiljević je presjedio na klupi.

Bajern je briljirao na Alijanc areni protiv Hanovera. Gosti su poveli ranim golom Jiržija Štajnera, ali je vrlo brzo Bastijan Švajnštajger pripremio dva gola. Egzekutori su bili Van Bujten i Klose. Turčin Altintop je donio sigurno vođstvo Bavarcima pred poluvrijeme, a u nastavku su indisponirane goste dotukli Podolski i Demikelis.

Do ovog kola drugoplasirani Hamburger je doživio pravi debakl u Menhengladbahu. Borusija se u velikom stilu, sa čak četiri gola u mreži gostiju, izvukla sa posljednjeg mjesta Bundeslige.

Hofenhajm i Verder su u zanimljivom meču podijelili bodove. Ova utakmica će ostati upamćena po reviji promašaja Peruanca Klaudija Pizara. Prvu ozbiljniju je propustio u 31. minutu kada se nije najbolje snašao u petercu domaćih. Samo minut kasnije je Portugalac Ugo Almeida na sjajan centaršut Beniša glavom uzdrmao prečku Hofenhajmovog gola.

Sanogo je najavio buđenje domaćih pogođenom stativom u 41. minutu. U nastavku su se ređale šanse Pizara, ali je mreža Hofenhajma ostala netaknuta. Poslije još jedne stative, najbolju šansu za domaće je opet propustio Sanogo - njegov udarac glavom je sjajnom intervencijom "skinuo" Tim Vise.

U remiju Verdera, Duško Tošić je presjedio meč na klupi, dok je Neven Subotić odigrao cijeli meč za Borusiju koja je poražena u Štutgartu sa 2:1.

Sada vodeću Hertu prate čak četiri ekipe sa istim brojem bodova: Hamburger, Bajern, Hofenhajm i Volfsburg.

Bundesliga, 23. kolo:

Hofenhajm - Verder 0:0


Borusija (M) - Hamburger 4:1
/Frind 24, Levels 42, Brauers 54, Marin 65p - Petrić 29/

Bajern - Hanover 5:1
/Van Bujten 20, Klose 25, Altintop 34, Podolski 73, Demikelis 89 - Štajner 15/

Kotbus - Herta 1:3
/Atan 21 - Voronjin 34, 44, 88/

Volfsburg - Karlsrue 1:0
/Džeko 38/

Štutgart - Borusija (D) 2:1
/Da Silva 10, Gomez 62 - Valdez 52/

U petak:

Šalke - Keln 1:0
/Džons 28/

Nedelja, 17.00:

Arminija - Ajntraht
Bajer Leverkuzen - Bohum

TABELA: Herta 46, Hamburger 42, Bajern 42, Hofenhajm 42, Volfsburg 42, Štutgart 39, Šalke 37, Bajer Leverkuzen (-1) 36, Borusija (D) 33, Keln 29, Verder 29, Hanover 24, Ajntraht (-1) 23, Bohum (-1) 21, Arminija (-1) 20, Kotbus 20, Borusija (M) 19, Karlsrue 17 bodova.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC