• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FRANCUSKA: Lil opet ukrotio lavove!

Lion nema rješenje za ekipu Lila, "sveci" slavili na gostovanju Lorijenu, Tuluz bolji od Bordoa, Olimpiku samo bod sa Valensijenom.

 FRANCUSKA: Lil opet ukrotio lavove! Izvor: MONDO

Sedmostruki uzastopni prvak Francuske Olimpik Lion nema rješenja za ekipu Lila. Nakon eliminacije iz kupa (3:2) prije tri dana, "lavovi" su opet pognute glave napustili krcati "Stad de Frans" – 2:0!

Lil je do pobjede u derbiju 27. kola, stigao pogocima Roberta Viteka i Mišela Bastosa, koji su slomili goste u drugom poluvremenu. Slovak je u 60. minutu nadskočio defanzivce Liona i glavom pogodio mrežu Remija Verkotra, dok je Bastos iz kontranapada u samom finišu stavio "tačku na i".

Prvom golu prethodila je sjajna prilika domaćeg tima, ali je "bomba" Johana Kabaja zaustavila prečka. Imala je i ekipa Kloda Puela nekoliko odličnih šansi, prvenstveno Abdulkader Keita, ali je u subotu uveče domaći golman Gregori Maliki bio nesavladiv!

Za razliku od lidera, Pari sen Žermen brzo se oporavio od šokantne eliminacije iz francuskog kupa od niželigaša Rodeza, i pobjedom na gostovanju Lorijenu (1:0), prišao na samo bod vodećem Lionu.

Jedini pogodak na susretu postigao je tridesetdvogodišnji veteran Ludovik Žili, koji proživljava drugu mladost i sa osam golova drugi je strijelac "svetaca" ove sezone.

Ekipa Bordoa poražena je u gostima kod Tuluza (3:0), koji je preskočio "žirondince" na četvrtom mjestu prvenstvene tabele, a zahvaljujući kiksu Olimpika protiv Valensijena (0:0), bodovno se izjednačio sa ekipom iz Marseja na trećoj poziciji.

Osim borbe za bodove, ovo je bila bitka između prvog i trećeg golgetera Francuske, koja je pripala Andre-Pjer Žinjaku. Napadač "ljubičastih" postigao je 17. gol ove sezone, dok je Fernando Kavenagi ostao na dosadašnjih 13 pogodaka.

Pored susreta na "Velodromu", najnepopularnijim rezultatom završen je i dvoboj između Nice i Monaka, dok je ekipa Kaena, kojoj gori pod nogama, sa desetoricom bila nadomak boda u Grenoblu, ali je rezervista Larsen Ture u sudijskoj nadoknadi donio pobjedu timu Meše Baždarevića.

REZULTATI 27. kola:

Grenobl – Kaen 2:1
(Pailo 31, Ture 90 – Deroan 85)

Lorijen – PSŽ 0:1
(Žili 22)

Olimpik Marsej - Valensijen 0:0

Nansi - Le Man 2:2
(Hađi 3, Luiz 53 – Kotador 26, Helstad 61)

Nica - Monako 0:0

Tuluz - Bordo 2:0
(Siriu 33, Žinjak 45)

Lil - Olimpik Lion 2:0
(Vitek 60, Bastos 89)

U nedelju:
Avr - Sošo 17,00
Ren - Okser 17,00
Sent Etjen - Nant 21,00

Tabela: Lion 53, PSŽ 52, Tuluz 49, Marsej 49, Bordo 47, Lil 46, Ren (-1) 43, Nica 40, Lorijen 31, Okser (-1) 31, Le Man 31, Monako 30, Grenobl 32, Nansi 30, Nant (-1) 29, Valensijen 29, Kaen 26, Sošo (-1) 26, Sent Etjen (-1) 26, Avr (-1)15.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC