• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Zrinjski bez premca!

Jesenji prvak BiH, ekipa Zrinjskog, sigurnim korakom grabi ka tituli u Premijer ligi BiH! U Mostaru "palo" Sarajevo rezultatom 2:0.

 PREMIJER BiH: Zrinjski bez premca! Izvor: MONDO

Poslije Borca u Banjaluci (2:1), "plemići" su na koljena bacili i ekipu Sarajeva (2:0) u derbiju 17. kola i učvrstili se na prvom mjestu prvenstvene tabele. Najbližem pratiocu Slaviji iz Istočnog Sarajeva, koja ima utakmicu manje, Mostarci bježe ogromnih 12 bodova.

Nakon tvrdog prvog poluvremena susreta "Pod Bijelim brijegom", domaći dolaze do prednosti golom Vernesa Selimovića u 62. minutu, da bi 13. ovosezonsku pobjedu Krešimir Kordić ovjerio dvadeset minuta prije kraja.

Kordić je bio strijelac pogotka i u 22. minutu, ali je on poništen zbog vrlo sumnjivog prekršaja u šesnaestercu. Derbi su obilježila i dva crvena kartona – Jahović iz Sarajeva odnosno Džidžić iz Zrinjskog su prije poslednjeg sudijskog zvižduka morali pod tuš!

Zrinjski je imao više od igre tokom svih 90 minuta, konstatno je držao loptu, napadao, i zasluženo stigao do nova tri boda. Imala je ekipa Mehmeda Janjoša svoje prilike, kod 1:0, pogodili su prečku, a kod 2:0, stativu, ali se ipak više očekivalo od njegovog tima, koji je stekao se utisak, došao da izbori remi.

Subotnje utakmice 17. kola Premijer lige BiH obilježio je het-trik Hadžića za ubjedljiv trijumf Čelika nad Širokim Brijegom 3:0 i čak tri remija 1:1.

Nakon poraza u prošlom kolu na gostovanju Sarajevu (1:0) fudbaleri Čelika u subotu su zabilježili prvu pobjedu u proljećnom dijelu prvenstva slavivši kod kuće 3:0 protiv Širokog Brijega.

Igrač utakmice, a vrlo vjerovatno i ovog kola, bio je Emir Hadžić koji je postigao het-trik. Svoj prvi gol zabio je u sedmom minutu da bi na 2:0 povisio početkom drugog dijela.

Nakon što je Barišić u 70. minutu igrao rukom, a sudija pokazao na bijelu tačku, Hadžić je dobio priliku da odličnu partiju kruniše het-trikom što je i učinio za veliko slavlje “robijaša” na Bilinom polju.

Pobjedu kod kuće ostvario je i Željezničar protiv posljednjeplasiranog Veleža, a jedini gol na utakmici postigao je Pelak.

Iako se prije ovog kola na kladioničarskim forumima šuškalo da će Modriča sigurno slaviti na gostovanju u Laktašima (kvota na kladionicama bila 6,5) to se ipak nije desilo.

Modričani jesu poveli u 44. minuti pogotkom Bojića, ali već u sljedećem napadu Mujić je izjednačio na konačnih 1:1. Istim rezultatom završeni su dueli Leotara i Zvijezde, te Orašja i Borca.

REZULTATI 17. KOLA:


Leotar - Zvijezda 1:1
(Vico 43 penal - Smajlović 25)

Željezničar - Velež 1:0
(Pelak 25)

Čelik - Široki Brijeg 3:0
(Hadžić 7, 51, 70 penal)

Orašje - Borac 1:1
(Pejić 4 - Bilbija)

Laktaši - Modriča 1:1
(Mujić 45 - Bojić 44)

Zrinjski – Sarajevo 2:0
(Selimović 62, Kordić 70)

U nedjelju:
Posušje - Sloboda
Slavija – Travnik

Tabela: Zrinjski 41, Slavija (-1) 29, Sloboda (-1) 27, Laktaši 28, Sarajevo 26, Široki Brijeg 25, Zvijezda 25, Željezničar 24, Leotar 23, Čelik 22, Borac 21, Orašje 18, Modriča 17, Travnik (-1) 16, Posušje (-1) 15, Velež 14

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC