• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Remi u madridskom derbiju

Fudbaleri Barselone sve su bliži novoj tituli prvaka Španije.

 PRIMERA: Remi u madridskom derbiju Izvor: MONDO

To je epilog prvih mečeva 26. kola Primere, u kojima su Katalonci nadigrali Baskijce, a madridski derbi završen neriješenim rezultatom.

Barselona je na svom Nou Kampu rutinski savladala Atletik iz Bilbaoa sa 2:0. Prednost Barsi donio je Buskec glavom u 17. minutu, a argentinski reprezentativac Lionel Mesi je sa bijele tačke postavio konačan rezultat još u prvom poluvremenu.

Mnogo više vatre bilo je na Santjago Bernabeu. U veoma otvorenom duelu gradskih rivala sa puno šansi na obe strane, na kraju su i jedni i drugi morali da se zadovolje bodom - 1:1.

Atletiko, koji je u prošlom kolu nadigrao lidera na tabeli, potvrdio je remijem protiv drugoplasiranog Reala kandidaturu za mjesto u Ligu šampiona i ove godine.

Real je počeo silovito. Roben se dva puta u ranoj fazi meča našao u izglednim situacijama. Poslije prodora u 12. minutu njegov udarac je odlično zaustavio golman gostiju Leo Franko, a deset minuta kasnije je Holanđanin bio sebičan i uputio traljav šut ka golu gradskog rivala.

Marćelo je sjajno šutirao u 34. minutu sa dvadesetak metara, ali se golman gostiju ponovo istakao lijepom paradom. Uzvratio je Aguero dva minuta kasnije, ali je njegov šut sa samo osam metara Kasiljes sjajno zaustavio.

Atletiko je došao u vođstvo u 38. minutu. Fantastičan kontranapad, koji je krenuo od gola gostiju, je na asistenciju Agueroa krunisao Forlan. On je iz srca šesnaesterca neometan savladao Ikera Kasiljesa.

U desetom minutu drugog poluvremena je Real stigao do izjednačenja. Iguain je asistirao Huntelaru koji je primio loptu u sumnjivoj poziciji na ivici šesnaesterca, izašao sam pred Lea Franka i matirao ga rezantnim udarcem.

Samo tri minuta kasnije je Forlan pogodio stativu gola domaćih. Ta šansa je bila uvertira u seriju promašaja. Najbolju priliku za goste je propustio Aguero koji je imao čist šut sa desetak metara i poslao loptu pored gola. Sa druge strane, Raul je pokušao atraktivnim udarcem preko glave sa 16 metara, ali nije bio precizan.

Atletiko je do nedeljnih mečeva ostao na petoj poziciji, a razlika između Barse i Reala je povećana na šest bodova.

Rezultati 26. kola:

Real Madrid - Atletiko Madrid 1:1
/Huntelar 56 - Forlan 38/

Barselona - Atletik Bilbao 2:0
/Buskec 17, Mesi 31p/

Viljareal - Espanjol 22.00

U nedelju se sastaju:

Osasuna - Sporting Hihon
Majorka - Betis
Rekreativo - Valjadolid
Numansija - Valensija
Deportivo - Rasing
Sevilja - Almerija
Hetafe - Malaga

TABELA: Barselona 63 boda, Real Madrid 57, Sevilja (-1) 47, Viljareal (-1) 42, Atletiko Madrid 40, Valensija (-1) 39, Malaga (-1) 39, Deportivo (-1) 39 bodova...

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC