• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Voša kažnjena u nadoknadi

Fudbaleri Vojvodine remizirali su sa ekipom OFK Beograda u subotu, iako su imali pobjedu u džepu do 96. minuta.

 SL: Voša kažnjena u nadoknadi Izvor: MONDO

Ovim bodom Novosađani su ostali usamljeni na drugom mjestu i imaju šest bodova manje od lidera Partizana i jedan više od trećeplasirane Crvene zvezde.

Poslije šokantnog poraza u Kruševcu od "fenjeraša" Napretka i previranja u klupskim strukturama, "lale" su još bez pobjede u proljećnom dijelu domaćeg šampionata.

Na stadionu "Karađorđe" domaći su od starta utakmice imali inicijativu. Prvu šansu propustio je mlađani Danijel Aleksić u 12. minutu. Samo četiri minuta kasnije desni bek Risto Lakić je imao dobar prodor po desnoj strani, ali njegov udarac nije bio precizan.

Vladimir Buač je oprobao šut iz daljine u 27. minutu, ali je golman tima sa Karaburme, Šaranov, bio siguran.

Upravo je čuvar mreže gostiju bio tvorac najozbiljnije šanse za Beograđane u prvom poluvremenu. Degažirao je loptu čak do šesnaesterca domaćih, gdje se Đurić spetljao u želji da otkloni opasnost, i umalo postigao autogol. Uganđanin Džozef Kizito je ipak stigao loptu prije nego što je prešla gol-liniju.

Početak drugog poluvremena donio je vodeći gol Vojvodine. Kapiten Aleksandar Popović je sjajno izveo slobodan udarac sa 25 metara lijevom nogom, i poslao loptu u gornji lijevi ugao golmana gostiju Šaranova.

Slaven Stjepanović je priprijetio udarcem iz daljine u 68. minutu, ali njegov udarac je prošao tik iznad gola gostiju. Rezervisti Mrđa i Pantelić par puta pokušali da povećaju vođstvo novosadskih "crveno-bijelih", ali u tome nisu uspjeli.

Kazna je stigla u šestom minutu sudijske nadoknade, iako je arbitar Stojanović pokazao da će produžetak trajati samo četiri. Poslije brzog kontranapada po desnoj strani, Marjanović je iz srca šesnaesterca šutirao, golman Brkić odbranio, na loptu je natrčao Ignjovski i donio radost gostima.

Borac je slavio protiv Rada na Banjici sa 2:0. "Zebre" su ovom pobjedom izbile na peto mjesto domaćeg šampionata, a domaće očekuje teška borba za opstanak.

Borac je na očajnom terenu "građevinara", koji je više ličio na obližnji bazen nego na fudbalsko igralište, posao završio već u prvih desetak minuta.

Todorovski je nespretno reagovao poslije centaršuta Čačana u 7, minutu i glavom savladao svog golmana Kahrimana. Samo četiri minuta na 2:0 je povisio Lazović, daroviti mladić interesantan najbogatijim evropskim klubovima. On je natrčao na loptu koja se odbila od Čotre, i sproveo je u mrežu.

"Nebeskoplavi" su napadali u drugom poluvremenu, ali jalova inicijativa nije dala rezultat i Čačani su odnijeli sva tri boda.

REZULTATI 19. KOLA:

Vojvodina - OFK Beograd 1:0
/Popović 48 - Ignjovski 90+6/

Rad - Borac 0:2
/Todorovski 7ag, Lazović 11/

U subotu:

Javor - Partizan 0:1
/Dijara 66/

Crvena zvezda - Napredak 4:0
/Milijaš 41, Kleo 46, 78, Parker 54/

Jagodina - Banat 2:0
/Perić 45+1, Vusljanin 67p/

Čukarički - Hajduk 2:1
/Sepoja 4, 49 - Kasalica 87/

TABELA: Partizan 41, Vojvodina 35, Crvena zvezda 34, Javor 31, Borac 27, Hajduk 24, Jagodina 23, OFK Beograd 23, Čukarički 22, Rad 18, Banat 17, Napredak 16 bodova.

(MONDO, foto: MN press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC