• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Ispada li "kralj"?

Real ima težak zadatak da na Enfildu nadoknadi minus 0:1 protiv Liveprula, Juventus juri Čelsijev minimalac, Pao i Viljareal kreću od nule.

 LŠ: Ispada li "kralj"? Izvor: MONDO

Real Madrid je i dalje klub sa najviše titula prvaka Evrope, ali od devetog naslova, osvojenog u Glazgovu 2002. godine, stvari se ne odvijaju onako kako bi željela milionska armija navijača u Španiji i širom svijeta.

Od dana kada je Zinedin Zidan nezaboravnim volej udarcem matirao Hansa Jerga Buta i donio treću krunu u razmaku od pet sezona, rezultati "kraljevskog kluba" na evropskoj sceni su drastično slabiji.

Uslijedile su eliminacije od Juventusa u polufinalu 2003, od Monaka u četvrtfinalu 2004, a onda četiri uzastopna neuspjeha u osmini finala - opet u dvomeču sa Juventusom, zatim sa Arsenalom, Bajernom i prošle godine Romom.

Da li će u istom redu od utorka uveče stajati i Liverpul? Šanse da se to dogodi su više nego realne, s obzirom na to da je četa Rafe Beniteza krajem madridske uspavanke prije dve sedmice uspjela da stigne do minimalnog trijumfa, golom Josija Benajuna.

Liverpul je imao vremena da se dobro odmori za revanš pred svojim navijačima, pošto za vikend nije igrao utakmicu FA kupa. Na drugoj strani, Real je u gradskom derbiju sa Atletikom dočekao (1:1) kraj serije od deset pobjeda u Primeri...

"Za nas je ova nedjelja ključna. Plasirati se u četvrtfinale i pobijediti Mančester junajted u gostima potpuno je drugačije od ispadanja u osmini finala Lige šampiona i poraza na Old Trafordu", rekao je Benitez.

Strateg Liverpula imaće problem na krilima zbog suspenzije Rijere i povrede Benajuna, ali bi zato centralna osovina Džerard - Fernando Tores trebalo da bude spremna da udari na gol Kasiljasa.

Zanimljivo je da se uspesi Liverpula u Ligi šampiona poklapaju sa periodom Realovih muka. Engleski tim je u prethodne četiri sezone osvojio jednu titulu, po jednom igrao finale i polufinale i samo jednom ispao u prvoj rundi "nokaut" faze (2006. od Benfike).

Trener Reala Huande Ramos nazvao je revanš na Enfildu - finalom.

"Samo pobjeda nam odgovara. Idemo u Liverpul sa svim optimizmom ovog svijeta, da dobijemo meč koji će biti tvrd, ali i atraktivan. Igrači imaju veliku želju da obraduju navijače".

Štoper Pepe očekuje da će Liverpul igrati otvorenije nego u Madridu. Međutim, mnogi se ne bi kladili na takav pristup "crvenih".

"Neće biti toliko posvećeni odbrani svog gola i trebalo bi da to iskoristimo. Ali brine me njihova timska igra. Svi igrači Liverpula su veliki radnici i znaju šta tačno treba da rade. Uopšte im nije nedostajao Džerard u prvoj utakmici".

Juventus će u Torinu pokušati da nadoknadi minimalnu prednost Čelsija, koju je na Stamford Bridžu donio Didije Drogba. Za crno-bijele neće igrati povređeni Sisoko, a za Čelsi Paulo Fereira, a možda i Anelka.

U duelu Panatinaikosa i Viljareala sve će biti otvoreno, dok Bajern poslije nevjerovatne pobjede nad Sportingom u Lisabonu može da odigra "za publiku" na Alijanc areni.

REVANŠ UTAKMICE OSMINE FINALA

Utorak

Liverpul - Real Madrid (prvi meč 1:0)
Juventus - Čelsi (0:1)
Panatinaikos - Viljareal (1:1)
Bajern - Sporting (5:0)

Srijeda

Barselona - Lion (1:1)
Porto - Atletiko Madrid (2:2)
Roma - Arsenal (0:1)
Mančester junajted - Inter (0:0)

Sve utakmice počinju u 20.45 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC