• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski fudbal konačno pod reflektorima?

Kako vratiti srpskog gledaoca na fudbalske stadione? Prije svega kvalitetnim fudbalom, ali i dobro upakovanim proizvodom.

 Srpski fudbal konačno pod reflektorima? Izvor: MONDO

Stadioni u Srbiji su u, blago rečeno, tragičnom stanju, a samo dva kluba i to ona najveća imaju reflektore. Dok utakmice srpskog šampionata gleda u prosjeku po 1.000 gledalaca (i to ako ne pada kiša), dotle se na mečevima naših zapadnih komšija okupi između pet i deset hiljada ljudi.

Kvalitet fudbala u Hrvatskoj nije bolji od fudbala koji se igra u Srbiji, ali stadioni izgledaju bolje, a svake nedjelje državna televizija prenosi jedan meč u večernjem terminu. To je, naravno, moguće, u zemlji u kojoj gotovo svaki stadion ima reflektore.
U situaciji u kakvoj se nalazi Srbija, pogotovo ako se ima u vidu globalna finansijska kriza, nerealno je očekivati veća ulaganja u sportsku infrastrukturu i objekte, ali nešto se ipak može uraditi i sa malo novca.

Zajednica Superligaša planira da od naredne sezone sličnu praksu ustanovi i u srpskom fudbalu. Potpredsjednik Zajednice Dragiša Binić najavio je projekat mobilnih reflektora koji bi se selili od stadiona do stadiona pa bi tako bilo više termina za odigravanje utakmica.

"Recimo, igraju Napredak i Crvena zvezda i odredimo da se igra u večernjem terminu. Dovezu se ti mobilni reflektori i potrebno je samo jedno prije podne da se postave. Nije čak potrebna ni struja, već mogu da se napajaju iz agregata koji se nalazi u kombiju. To ćemo sigurno da uradimo, ako ne ove, onda sigurno sljedeće sezone. Moguće je da ćemo uspjeti to da realizujemo i na jednom ili dva meča do kraja tekuće sezone", rekao je Binić u emisiji "Total soccer" SOS Kanala.

On je najavio i da će prvak Srbije ubuduće dobijati "milionsku nagradu" od sponzora domaćeg fudbala, ali detaljnije govorio o tome.

Krajem prošle godine, sumirajući rad Fudbalskog saveza Srbije u 2008. godini, njegov predsjednik Tomislav Karadžić rekao je da ne treba očekivati neke radikalne promjene i poboljšanje infrastrukture, jer je finansijska kriza veliki teret za državu.

"Tražili smo od države da nam iz budžeta izdvoji četiri, pet miliona evra za svjetla (reflektore) u nekim centrima. Mislim, međutim, da bi u ovom trenutku, kada je Vlada Srbije u velikim problemima sa budžetom, da tražimo nešto nerealno. Ali, ministarki sporta, koja je ovde, poručujem da nas se neće tako lako osloboditi i već za 2010. godinu može da nas očekuje ponovo sa ovim zahtevom", rekao je tada Karadžić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC