• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Zlatan "jedva čeka" sudar s Vidićem

"Teatar snova" biće u srijedu uveče mjesto na kojem će se snovi o tituli prvaka Evrope za jedan od dva velikana raspršiti…

 LŠ: Zlatan "jedva čeka" sudar s Vidićem Izvor: MONDO

Mančester junajted će dočekati Inter poslije 0:0 u Milanu.

U tom meču, opšta ocjena je, da su favoriti Englezi, zvanični osvajači Lige šampiona, ali postoji jedna "sitnica" koja im ne ide u prilog.

Prije starta meča u 20.45, nije zanemarljiv podatak o bilansu dvojice trenera. Ser Aleks Ferguson kultna je ličnost i gotovo da ne postoji trener koji sa njim ima pozitivan skor. Osim Žozea Murinja…

Ako je neko pobjeđivao Fergija prethodnih godina, onda je to kontroverzni Portugalac, koji je bio koban za Mančester u više navrata dok je vodio Porto i Čelsi. Sada, nadaju se plavo-crno orjentisani navijači u Italiji, došao je red da Murinjo pobijedi Sera i kao vođa Interovog tima.

Samo jednom u 13 međusobnih susreta Ferguson je pobijedio Portugalca. Šest puta bilo je neriješeno, od kojih je poslednji rezultat baš onaj sa Đuzepe Meace, gdje je Junajted dominirao u prvom poluvremenu, a kasnije lako mogao i da primi gol.

Dakle, Murinjo je šest puta pobijedio Mančester junajted, a meč kojeg se i dalje mnogi sjećaju je pobjeda Porta u revanšu osmine finala na Old Trafordu (0:1) prije pet godina, kada je portugalski tim i osvojio Ligu šampiona.

"To samo potvrđuje da nisam nepogrešiv i nepobjediv. Ranjiv sam, može da me rani svako ko se bavi fudbalom", izjavio je Ferguson, koji vodi Mančester junajted duže od 25 godina.

"Šta možete reći o fudbalu, osim da je to čudna igra, koja u srijedu uveče može da postane još čudnija", dodao je Škot.

"Sjećanje na meč sa Portom nam neće vratiti noćne more. Te noći bili smo bolji tim i izgubili smo zbog jedne pogrešne odluke. Nastavio sam dalje, mnogo stvari se dogodilo od tada i išli smo uzlaznom linijom. To je bilo doba našeg renoviranja, a sada imamo fantastičan tim na koji sam ponosan. U fudbalu morate da se krećete i mi smo upravo to uradili", objasnio je Ferguson da ga porazi od Murinja iz prošlosti nimalo ne dotiču.

Ipak, Ferguson izrazito poštuje Murinja.

"Moraćemo da izvedemo nešto posebno, kao prošle sezone u polufinalu, kada smo igrali protiv Barselone i kada je Pol Skols izveo onaj nezaboravan šut. Tako nešto će nam biti neophodno ako želimo da prođemo dalje protiv veoma iskusnog italijanskog tima i jako vještog menadžera, koji će dati sve od sebe da nas pobijede".

Remi bez golova nije tako loš rezultat za Inter, tako da Ferguson mora da misli i kako da zaustavi Ibrahimovića i Adrijana. Ili Balotelija. Ili Krespa…

"Obojica su (Adrijano i Ibrahimović) visoki, jaki i brzi momci, vjerovatno najviši i najsnažniji tandem koji ćete sresti u evropskom fudbalu ovog momenta. Takođe, imaju vještinu u nogama. Ibrahimović je izveo nekoliko "munja" sa svojim nogama u prvom meču, kao i Adrijano i moraćemo dobro da pazimo", izjavio je Rio Ferdinand, jedan od dvojice najpouzdanijih štopera u Engleskoj, uz Srbina Nemanju Vidića.

"Vidić je sjajan igrač, jako je dobro igrao ove sezone. Jedva čekam da se sudarim sa Vidićem. Nije mi problem da igram protiv najboljih na svijetu, jer je to dio izazova u fudbalu i Ligi šampiona. Igrači se raduju velikim duelima. Morate da uživate u tome", izjavio je Zlatan Ibrahimović.

Vidić nije igrao u prvom meču na Meaci, jer je u finalu Svjetskog klupskog prvenstva u Tokiju dobio crveni karton, ali će biti u sastavu za revanš.

"Moramo da pobijedimo ili da odigramo neriješeno sa bar jednim postignutim golom da bismo prošli dalje, ali ne vjerujem da pravi timovi ikada igraju na neriješeno", najavio je najbolji igrač Intera ofanzivu na Old Trafordu.



Da li igra Benzema?

Trener Barselone Pepe Gvardiola imaće najveći test u svojoj debi sezoni, kada u srijedu uveče na Kamp Nou istrči nepredvidivi Lion na revanš poslije 1:1 u Francuskoj.

Ukoliko najbolji fudbaler šampiona Francuske Karem Benzema ne bude bio spreman za meč, Gvardiolin posao biće znatno olakšan, jer je Benzema potvrdio da može da postigne gol bilo kome, bilo kada iz gotovo bilo koje pozicije.

"Imam malih problema, ali mislim da ću moći da igram. Ne bih propustio ovaj meč ni za šta na svijetu", rekao je Benzema, ali će poslednji riječ imati ljekari.

Velika Barsa imaće još jednu "otežavajuću" okolnost, a to je tradicija, jer Katalonci nikada u istoriji, u dvomeču evrokupova nisu izbacili francuski tim. Imaju skor 0:3.

"Jedini pravi način da se prođe dalje je da se izađe na teren i postigne gol. Ne vidim drugi put. Idemo na pobjedu", rekao je Gvardiola, koji se odriče prava da u narednu rundu prođe i sa 0:0 zbog gola u gostima.

To znači da će nekadašnji kapiten, a sada trener Barselone na teren poslati ubitačni trio: Leo Mesi – Samjuel Eto – Tjeri Anri, koji je postigao 55 od 76 golova Barse ove sezone.

Arsenal će na rimskom Olimpiku braniti 1:0 sa svog stadiona, kada je penal iskoristio igrač kojeg je srušio Filip Mekses. Holanđanin Robin van Persi biće adut Arsenala i u revanšu sa Romom. Oba tima ne blistaju u nacionalnim prvenstvima, tako da im je Liga šampiona utočište u kojem bi mogli da pronađu uspjeh i sreću ove sezone.

A, Rimljani sanjaju upravo finale na svom stadionu ove sezone...

Za to će im biti potreban bar jedan gol, a potom i sreća sa penala, pod uslovom da Arsenal ne pogodi mrežu. Istorija kaže da je Roma u evro-kupovima samo šest puta u 16 slučajeva prošla dalje kada je bivala poražena u prvom meču...

Šta reći za poslednji od četiri duela u srijedu. Bajern dočekuje lisabonski Sporting na Alianc Areni, u meču u kojem će morati da "brani" pobjedu od 5:0 iz prvog susreta. Dovoljno.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC