• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janevski: U klubu nema euforije

"Tek kada u ovom ritmu budemo odigrali 5-6 prvenstvenih utakmica uzastopno, moći će da se priča o vidnom napretku tima", kaže trener Zvezde.

 Janevski: U klubu nema euforije  Izvor: MONDO

Trokružni sistem takmičenja je "čudo". Prvi tim poslije dva kruga u trećem će imati tu prednost da drugoplasiranog dočeka na svom terenu, ali zato trećem na tabeli ide u goste.

A, trenutno je situacija takva da je Partizan u vođstvu (41), Vojvodina druga (35), a Crvena zvezda treća (34).

To je otvorilo spekulaciju da crveno-bijeli možda "neće željeti" da preteknu Vojvodinu (ukoliko im se uopšte ukaže prilika) kako bi u finišu sezone bili domaćini u vječitom derbiju.

"Uopšte ne razmišljam o bilo kakvim kalkulacijama i ne opterećujem da ovaj dio prvenstva završimo na drugom ili trećem mjestu. Naše je da igramo dobro i da pobjedama u nizu što prije dođemo do te druge pozicije, a to da li ćemo sa Partizanom treću utakmicu igrati na našem ili njihovom stadionu, potpuno u ovom trenutku je nebitno", izjavio je za klupski sajt trener Crvene zvezde Čedomir Janevski.

On je dodao da u klubu i među igračima nema euforije zbog činjenice da tim igra mnogo bolje nego jesenas.

"Nema nikakve euforije. Slažem se da je ovo mali pomak, i korak ka boljem i drago mi je što su i navijači uočili poboljšanje u igri, ali kažem još jednom, nikakvog busanja u grudi i euforičnog raspoloženja nema, jer tek kada u ritmu drugog poluvremena protiv Napretka budemo odigrali 5-6 prvenstvenih utakmica uzastopno, moći će da se priča o vidnom napretku tima. To je međutim naš cilj, jer zadatak je da napravimo evropski tim, koji će već naredne sezone moći ravnopravno da se nosi sa ekipama koje nam budu protivnici u Evropi", podsjetio je makedonski stručnjak, koji je na klupi Zvezde jesenas zamijenio Zdenjeka Zemana.

On u timu, poslije desetorice igrača koji su došli zimus, ima zavidnu konkurenciju u svim linijama tima, a u takvim situacijama treneri se uglavnom odlučuju na rotaciju igrača u startnoj postavi, ali i na klupi.

Da li će protiv OFK Beograda za vikend igrati isti, sličan ili znatno izmjenjen tim u odnosu na onaj koji je rasturio Napredak na Marakani (4:0)?

"Meni je naravno drago da je konkurencija u timu jaka i to je dobro za svakog trenera. Imam još četiri dana i sigurno da ću razmisliti koji će tim istrčati protiv "Romantičara", mada sam već rekao da sam uglavnom zadovoljan igrom ekipe koja je ubjedljivo trijumfovala nad Napretkom".

I dalje je aktuelna novinarska "patka" iz Belgije po kojoj će Janevski preuzeti Genk… Sa Zvezdom ima ugovor samo do ljeta.

"Profesionalac sam i svjestan činjenice da ugovor sa Crvenom zvezdom imam do kraja ove sezone. Hoćemo li saradnju nastaviti ili ne, u ovom trenutku ne razmišljam, jer sam maksimalno skoncentrisan na rad i ostvarenje onoga što je zacrtano i dogovoreno. To je prije svega izlazak Crvene zvezde na evropsku scenu. Bilo bi naravno lijepo, da stvaranje novog tima krunišemo sa jednom ili eventualno obe titule, ali to su samo prognoze i predviđanja. Naše je trenutno samo da radimo i poboljšamo igru ekipe, koja već ima svoju prepoznatljivu fizionomiju".

"Rekao sam to i onda, a ponavljam i sada, da me u ovom trenutku interesuje samo rad u Crvenoj zvezdi i da ne želim da se opterećujem bilo kakvim razmišljanjima šta će biti od ljeta. Činjenica je da moja porodica živi u Belgiji i da na neki način prija interesovanje kluba iz te zemlje, ali ja nisakim konkretno nisam razgovarao, niti bilo šta dogovorio o mom eventualnom aganžmanu. Slično kako se i u Srbiji prati rad trenera koji su u inostranstvu, tako i Belgijanci, čije takođe državljanstvo imam, prate moj rad i vjerovatno su nakon dobrih rezultata došli do zaključka da bi im vrijedilo imati me u svojim redovima", podvukao je Janevski.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC