• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Izvršen atentat na "kralja"!

Najbolji klub XX vijeka Real Madrid, pogođen je sa četiri hica na ozloglašenom Enfildu. Sporting se ponovo žestoko obrukao, 13:1 za Bajern.

 LŠ: Izvršen atentat na "kralja"! Izvor: MONDO

Na ozloglašenom Enfildu u utorak uveče izvršen je atentant na "kralja". Najbolji klub XX vijeka, ponos španske kraljevske dinastije, Real Madrid, upucan je sa četiri hica u revanšu osmine finala Lige šampiona.

Atentator je Liverpul – 4:0 u Engleskoj, poslije pobjede "crvenih" i u prvom meču na Santijago Bernabeu stadionu u Madridu (0:1). Dakle, Real Madrid za 180 minuta duela sa timom specijaliste za Ligu šampiona, Španca Rafe Beniteza, nije postigao gol, a primio je pet.

Poslije ispadanja iz Kupa kralja od "amatera", ovo je novi, bolan poraz za ekipu Huandea Ramosa, devetostrukog osvajača Kupa i Lige šampiona, koja u Primeri "kasni" osam bodova za vodećom Barselonom… Dosta o njima.

U četvrfinale LŠ ide petostruki osvajač takmičenja, Liverpul!

Sila sa Enfilda bila je surova u revanšu, u kojem je "trebalo" da brani madridskih 1:0. A, nije bilo tako. Od prve sekunde Benitezov tim krenuo je u ofanzivu kao da je izrešetan u prvom duelu. Već u 4. minutu, dijete Atletiko Madrida, Fernando Tores mogao je da ovjekoveči sebe potezom kojim je izgradio šut, ali je pokušaj po zemlji zaustavio njegov kolega iz reprezentacije Iker Kasiljas.

Golman Španije spasio je rano vođstvo Liverpula već u narednom minutu, kada je Argentinac Havijer Maskerano odapeo volej ljevicom sa 20ak metara od gola. Kasiljes je skočio u vis, dotakao loptu, a ona prečku, prije nego što je Enfild zagrmio, jer je "osjetio krv".

Krv je prolivena u 16. minutu, kada su Tores i Dirk Kujt insistirali na pritisku Realovih štopera Fabija Kanavara i Pepea. Kanavaro je pogriješio prvi, Pepe drugi, Kujt loptu dodao do Toresa, a ovaj je zakucao u praznu mrežu – 1:0 i početak kraja za Madriđane.

Ako je od ukupno 2:0 za Liverpul "moglo nazad", sa dva gola Španaca do kraja meča, od 28. minuta sve je bilo još gore. Igranje rukom u šesnaestercu kažnjeno je penalom, a tamo je surov bio kapiten "redsa" Stiven Džerard – 2:0.

Šanse Reala teško je bilo i nabrojati, a tek opisati...

Nije se ni krenulo sa centra u drugom poluvremenu, a bilo je 3:0. Rajan Babel je promiješao čuvare na lijevom boku, centrirao ka bijeloj tački, a tamo Džerard sačekao da lopta prvo odskoči, a onda čudnim "drop kikom" drugi put savladao Kasiljesa – 3:0 i nagovještaj potpune katastrofe Reala, koja je "krunisana" u 88. minutu, kada je konačan rezultat postavio rezervista Andrea Dosena.

Italijan je postigao prvi gol u Ligi šampiona i zaključio jedno od najmračnijih izdanja Reala u prebogatoj istoriji.

Da li će igrači Sportinga smjeti da se vrate kući?

U Torinu je Juventus bio blizu da eliminiše Čelsi, ali je na kraju sam eliminisan – 2:2, poslije pobjede Čelsija u Londonu od 1:0.

Rano je Stara dama došla u vođstvo, magičan pas petom Davida Trezegea u lijep gol pretvorio je jedan od trojice napadača i tumu Klaudija Ranijerija, Vićenco Jakinta. Igrao se 19. minut.

Prije toga, zbog povrede, iz igre je izašao Pavel Nedved. Vremešnog vezistu Juventusa zamijenio je Hasan Salihamidžić, a u nadoknadi prvog poluvremena bilo je 1:1 za Čelsi.

Povratnik u tim poslije duge povrede, Mikael Esijen, na pravom mjestu se našao nakon što je Frank Lampard odapeo bombu ka Điđiju Bufonu. Golman Juvea uspio je uz pomoć prečke da zaustavi taj šut, ali je Esijen samo potvrdio izjednačenje.

U drugom poluvremenu, Juventusu je težak posao otežao reprezentativac Italije Đorđo Kjelini, koji je isključen, ali je Del Pjero sa bijele tačke ipak donio nadu crno-bijelima, iako su bili brojčano inferiorni. Kod 2:1, bio im je potreban još jedan gol, ali je u 83. minutu sve bilo riješeno...

Lijepu akciju Čelsija krunisao je Didije Drogba za 2:2 i novi plasman prošlogodišnjeg finaliste među osam najboljih u Evropi...

U Minhenu nova sramota Sportinga iz Lisabona. Poslije poraza u prvom meču pred svojim navijačima od 5:0, Portugalci su se dodatno obrukali na Alianc Areni, gdje su poraženi sa 7:1. U dvomeču osmine finala, izgubili su od Bajerna sa 13:1 i taj rezultat će svakako zauvijek ostati upisan u istoriji evropskog fudbala.

Kako su igrali, vjerovatno im nije pametno da se vraćaju u Lisabon, gdje ih čeka armija veoma emotivnih navijača...

A, zeleno-bijeli navijači nisu se veselili ni u Atini, gdje je Panatinaikos izgubio od Viljareala, iako je u prvom meču u Španiji izborio povoljan rezultat (1:1).

Do 70. minuta opet su dva keca stajala su na semaforu, a onda je Ljorente doveo u vođstvo "žutu podmornicu", poslije čega je Panatinaikosu bilo potrebno da postigne još dva gola. Nemoguće, i oni su ispali…

REZULTATI REVANŠ MEČEVA OSMINE FINALA LIGE ŠAMPIONA:

Juventus – Čelsi 2:2, prvi meč 0:1
/Jakinta 19 – Esijen 45+1, Drogba 83/

Liverpul – Real Madrid 4:0, prvi meč 1:0
/Tores 16, Džerard pen 28, 47/

Bajern – Sporting Lisabon 7:1, prvi meč 5:0
/Podolski 7, 34, Polga ag 39, Švajnštajger 43, Van Bomel 74, Klose pen 82, Meler 90 – Mutinjo 42/

Panatinaikos – Viljareal 1:2, prvi meč 1:1
/Mancios 55 – Ibagaza 49, Ljorente 70/

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

U srijedu (20.45):


Mančester junajted – Inter, prvi meč 0:0

Barselona – Lion, prvi meč 1:1

Roma – Arsenal, prvi meč 0:1

Porto – Atletiko Madrid, prvi meč 2:2

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC