• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grobar tužio Zrinjski i mostarsku policiju!

Navijač Partizana zatražio novčanu odštetu jer je u Mostaru ostao bez tri prsta na utakmici Kupa UEFA.

 Grobar tužio Zrinjski i mostarsku policiju! Izvor: MONDO

Čačanin Andrija Velisavljević tužio je FK Zrinjski i policiju Hercegovačko-neretvanskog kantona jer je prije godinu i po dana izgubio tri prsta na utakmici Kupa UEFA u Mostaru!

Grobar iz Čačka pred mostarskim Opštinskim sudom je preko advokata Josipa Muselinovića zatražio odštetu u iznosu od 13.500 evra, plus doživotnu penziju od 200 evra mjesečno, počevši od 19. jula 2007. godine, jer je na stadionu "Pod bijelim brijegom" ostao trajno nesposoban.

Na susretu prvog pretkola Kupa UEFA, odigranom 2007. godine, neko od mostarskih pristalica bacio je topovski udar među navijače Beograđana, koji je pogodio Velisavljevića u rame. U pokušaju da ga skloni, topovski udar mu je eksplodirao u ruci, i ostao je bez tri prsta.

Podsjećamo, kvalifikaciona utakmica Kupa UEFA, koja se završila pobjedom Partizana od 6:1, (u revanšu bilo je 5:0 za crno-bijele) prekinuta je u prvom poluvremenu zbog nereda navijača, a tokom i nakon utakmice, navijači su jedni druge gađali bakljama, kamenjem, stolicama… Do fizičkog obračuna navijača dva kluba došlo je odmah na početku susreta.

U tuči Grobara sa mostarskom policijom te večeri više od 25 pripadnika javnog reda je zadobilo lakše povrede, uglavnom od kamenja.

Evropska fudbalska unija (UEFA) tada je suspendovala Partizan na godinu dana zabrane učešća u njenim takmičenjima. Pored izbacivanja iz Evrope, crno-bijeli su kažnjeni i sa 50.000 švajcarskih franaka.

U drugom kolu kvalifikacija Partizan je trebalo da se sastane sa makedonskim Rabotničkim.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC