• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rikelme zbog Maradone napustio "gaučose"

Jedan od najboljih argentinskih fudbalera Huan Roman Rikelme napustio je nacionalni tim zbog sukoba sa selektorom Dijegom Maradonom.

 Rikelme zbog Maradone napustio "gaučose" Izvor: MONDO

"Nismo se previše slagali jer imamo potpuno drugačije principe. Sve dok je Maradona selektor neću igrati za reprezentaciju. S njim nije moguće raditi", izjavio je Rikelme u intervjuu argentinskom "Kanalu 13".

Selektor Argentine prošle nedelje je kritikovao zvijezdu Boka Juniorsa rekavši da mu je dosadio svojim telefonskim pozivima u kojim je tražio da ga uvrsti u nacionalni tim.

Rikelme je izjavio da je jako razočaran tretmanom pošto je iz medija saznao da je izostavljen sa spiska reprezentativaca za prijateljske utakmice protiv Škotske (1:0) i Francuske (2:0) uz selektorovo objašnjenje da je "prezauzet klupskim obavezama".

Međutim, u utorak je Maradona naglasio da nije potpuno zatvorio vrata Rikelmeu, posebno za kvalifikacione utakmice za Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi.

Međutim, najbolji strijelac "gaučosa" u dosadašnjem dijelu kvalifikacija sa sedam golova odbacio je mogućnost da ponovo obuče dres sa državnim grbom.

"Jako me boli duša što više neću igrati za Argentinu, ali se nadam da će i bez moje pomoći uspeti da se kvalifikuje u Južnu Afriku", rekao je Rikelme, kome je ovo drugi put da napušta ekipu zbog svađe sa trenerom.

Prethodno je bio u nemilosti šefa stručnog štaba Viljareala Manuela Pelegrinija, zbog čega je pozajmljen Boki Juniors, s kojom je osvojio Kopa Libertadores 2007. godine i izborio plasman u finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Odlične partije preporučile su ga Serhiju Baptisti, bivšem selektoru olimpijskog tima, s kojim je odbranio zlato na Olimpijadi u Pekingu, dok je krajem prošle godine pomogao Boki da po 23. put osvoji nacionalno prvenstvo – Aperturu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC