• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski fudbaleri dobili svoj sindikat

U Beogradu je osnovan Sindikat profesionalnih fudbalera - Nezavisnost. Predsjednik sindikata Mirko Poledica, a potpredsjednik Albert Nađ.

 Srpski fudbaleri dobili svoj sindikat Izvor: MONDO

U Beogradu je osnovan Sindikat profesionalnih fudbalera (SPF) Nezavisnost na čijem je čelu nekadašnji igrač Čukaričkog Mirko Poledica, a cilj je da građani Srbije koji se bave fudbalom ostvare zakonom propisana prava.

SPF je postao član Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost, čiji je predsjednik Branislav Čanak rekao je da ta organizacija ima veliko iskustvo u drugim profesijama i da će brzo naučiti kako da rješava probleme i u fudbalu.

"Bio sam šokiran saznanjem šta se dešava iza onoga što mi kao gledaoci vidimo na stadionima. Ono šta su ti igrači prije i poslije utakmice, to samo oni znaju, a mi smo odlučni da to prekinemo", rekao je Čanak novinarima.

SPF je dobio podršku Svjetskog udruženja profesionalnih fudbalera (FIFPRO), čiji je predstavnik prisustvovao osnivačkoj skupštini.

"SPF ima dva resorna ministarstva, Ministarstvo sporta i Ministarstvo rada, ali niko od njih danas nije došao ovde, kao ni predstavnici Fudbalskog saveza Srbije (FSS). U neku ruku nam je drago zbog toga, jer znamo s kim imamo posla", rekao je Čanak.

On je rekao da je cilj Nezavisnosti da probleme rješava "za stolom", ali da je potpuno spreman i za druge metode ako se problemi neriješe.

SPF ima za sada 70 članova i 33 člana skupštine.

Potpredsjednik sindikata je Albert Nađ, a cilj udruženja je da uključi sve fudbalere i da se proširi i na Prvu ligu Srbije.

Predsjednik sindikata Mirko Poledica je rekao da će na prvom sledećem okupljanju reprezentacije tražiti podršku iskusnijih igrača ovoj organizaciji.

"Ubijeđen sam da će svi da nas podrže, jer su to iskusni fudbaleri koji igraju u inostranstvu i koji imaju bogata sindikalna iskustva", rekao je Poledica.

Predsjednik SPF naveo je i da mnogi igrači nisu mogli da dođu jer su ih klubovi spriječili u tome i prijetili im kaznama.

Čanak je dodao da je reprezentativac Srbije i štoper Mančester junajteda Nemanja Vidić prikupio potpise podrške igrača svog kluba i poslao ga sindikatu.

SPF će na sledećoj sjednici Izvršnog odbora, koja bi trebalo da bude održana 12. maja, postati punopravni član FIFPRO, koji priznaju i FIFA i UEFA.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC