• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Vidić načeo, Ronaldo zakucao Inter

Nemanja Vidić i Kristijano Ronaldo raspršili su nade Intera da konačno može do četvrtfinala Lige šampiona.

 LŠ: Vidić načeo, Ronaldo zakucao Inter Izvor: MONDO

Vidiću je svanulo, ali se smrklo njegovom kapitenu iz srpske reprezentacije, Dejanu Stankoviću, koji je za Inter igrao 58 minuta.

Stanković je zabilježio 63. nastup u Ligi šampiona čime je postao rekorder među Srbima, pošto je prestigao Predraga Đorđevića. Ali mu nije bilo do slavlja.

Poslije tvrde milanske partije u kojoj nije bilo golova, Mančester junajted i Inter su igrali otvoreno u revanšu, a utakmicu na "Old Trafordu" otvorio je srpski reprezentativac u četvrtom minutu.

Korner sa desne strane je izveo Gigs, Vidić se varkom tijela oslobodio Vijere i sa desetak metara glavom precizno naciljao mrežu Cezara - 1:0.

Nedugo pošto su se akteri meča vratili na teren poslije 15-minutnog odmora, Kristijano Ronaldo je, takođe udarcem glavom, na centaršut Runija, ovjerio prolaz aktuelnog šampiona Evrope i svijeta.

To nije bilo sve od uzbuđenja.

U prvih 45 minuta Ibrahimović je pogodio prečku, sa peterca prebacio gol, a potom i tukao za malo neprecizno, dok je Stankovićev šut Van der Sar jedva "skrenuo". U nastavku je Adrijano pogodio stativu volejem u padu...

Odličnu šansu na drugoj strani imao je O'Šej, ali ga je nadmudrio Žulio Cezar, koji je izašao kao pobjednik i iz duela sa Berbatovim kada se Bugarin našao u dobroj poziciji da zatrese mrežu.

Mančester je tako produžio niz na 21 meč bez poraza u Ligi šampiona, odnosno na 19 utakmica na "Old Trafordu".

Prekinuo je i tradiciju koja traje od 2005. da šampion Evrope ispada u osmini finala.

Aleks Ferguson se istovremeno osvetio Žozeu Murinju, koji ga je sa Portom izbacio iz Lige šampiona u sezoni 2003/04. Portugalcu za utjehu ostaje da i dalje ima bolji skor protiv Škota kada se uračunaju utakmice u Premijer ligi dok je sjedio na klupi Čelsija.

Vatromet na "Nou Kampu"

Barselona je pitanje putnika u četvrtfinale riješila poslije prvog poluvremena revanša sa Lionom.

Iako je mogla da "čuva" 1:1 iz prvog meča, pogotovo što joj je odbrana bila oslabljena neigranjem Pujola i Abidala, krenula je ofanzivno, u svom stilu.

Takvu igru naplatila je na izmaku pola sata igre, sa dva gola Tjerija Anrija.

Prvo je Markez u 27. minutu "izbacio" Francuza, koji je vješto izbjegao ofsajd zamku i našao se u situaciji iz koje ne promašuje - 1:0. Samo dva minuta kasnije je i pas Ćavija pretvorio u gol i duplirao prednost.

Nedugo zatim viđen je i šou Lionela Mesija, koji je poslije solo prodora povisio na 3:0, a onda je Anri poslije dva gola upisao i asistenciju. Uposlio je Samjuela Etoa, a Kamerunac je sa desetak metara bio neumoljiv.

Čast sedmostrukog uzastopnog šampiona Francuske spasili su Žan Makun i Žuninjo, koji su prepolovili "minus".

Kamerunac se upisao u strijelce prije odlaska na odmor. Udarcem glavom poslije kornera je savladao Viktora Valdesa, a Brazilac je na početku drugog poluvremena krunisao lijepu akciju saigrača - 4:2.

Ipak, Barselonin Keita (Sejdu) je u posljednjim trenucima meča postavio konačnih 5:2. Prethodno je Žuninjo dobio drugi žuti karton...

Barsa je tako i treći put, u isto toliko utakmica, savladala Lion na "Nou Kampu", a prvi put je eliminisala francuskog predstavnika u nokaut fazi evropskih takmičenja, pošto su prethodno bolji od nje bili Mec i Pari Sen Žermen.

"Zmajevi" prošli dalje

Da se zna ko je ko. Porto, kao dvostruki prvak Evrope, "iskusno" je sačuvao prednost stečenu u Madridu. Na "Visente Kalderonu" je sa Atletikom igrao 2:2, pa mu je u revanšu bilo dovoljno i 0:0.

Upravo se za taj rezultat izborio prvak Portugala i ušao među osam najboljih ekipa Starog kontinenta iako se nije branio protiv "jorgandžija". Bio je nadmoćniji rival, imao je skoro duplo više udarca ka golu (17:9).

U finišu su Hulk i Lisandro Lopez pogađali okvir gola.

REZULTATI REVANŠ MEČEVA OSMINE FINALA:


MANČESTER JUNAJTED - Inter 2:0, prvi meč 0:0
/Vidić 4, Ronaldo 49/

BARSELONA - Lion 5:2 (1:1)
/Anri 25, 27, Mesi 40, Eto 43, Keita 90 - Makun 44, Žuninjo 48/

Roma - ARSENAL 1:0, penalima 6:7 (0:1)
/Žuan 9/

PORTO - Atletiko Madrid 0:0 (2:2)

U UTORAK:

Juventus - ČELSI 2:2, prvi meč 0:1
/Jakinta 19 - Esijen 45+1, Drogba 83/

LIVERPUL - Real Madrid 4:0 (1:0)
/Tores 16, Džerard 28p, 47/

BAJERN - Sporting Lisabon 7:1 (5:0)
/Podolski 7, 34, Polga 39ag, Švajnštajger 43, Van Bomel 74, Klose 82p, Meler 90 - Mutinjo 42/

Panatinaikos - VILJAREAL 1:2 (1:1)
/Mancios 55 - Ibagaza 49, Ljorente 70/

Žrijeb četvrtfinala i polufinala Lige šampiona i Kupa UEFA biće obavljen 20. marta u sedištu UEFA u Nionu i biće "otvoren", odnosno, moći će da se sastanu ekipe iz iste zemlje.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC