• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidić: OK je gol, ali odbrana je važnija!

Murinjo zadovoljan igrom svoje ekipe i nakon poraza od Mančestera. Vidić ne dozvoljava euforiju jer na Old Traford stiže Liverpul.

 Vidić: OK je gol, ali odbrana je važnija!  Izvor: MONDO

Nakon eliminacije Intera u osmini finala Lige šampiona od Mančester junajteda treneru “neroazura” nije ostalo ništa drugo nego da čestita Aleksu Fegusonu i njegovim igračima.

Ipak Murinjo ne bi Murinjo, da to nije učinio na sebi svojstven način, izjavivši da će se poraz italijanskog šampiona slaviti na Apeninskom poluostrvu.

“Čitava Italija biće srećna što smo mi eliminisani, ali ne marim za to, ja znam da sam pobijedio. Nisam ljut, već žalostan, a svi koji će uperiti prst u moju ekipu moraju znati da to mogu učiniti samo preko mene mrtvoga”, rekao je Murinjo.

Portugalski stručnjak priznao je da je Mančester bio bolja ekipa, ali dodao da je ipak presudila sreća.

“Mančester je zaslužio da pobijedi, dali su dva gola u dve utakmice. Ipak, mislim da ne treba da budemo nezadovoljni našom igrom. Igrali smo dobro ali nismo imali sreće koja je potrebna u ovakvim velikim mečevima”, rekao je Murinjo dodavši da njegova ekipa sada definitivno mora osvojiti Skudeto.



Napadač Intera Zlatan Ibrahimović koji je propustio nekoliko dobrih prilika da postigne svoj prvi gol u nokaut fazi Lige šampiona složio se s ocjenom svog trenera da je tim igrao dobro ali i dodao da im ni to nije bilo dovoljno za trijumf nad “đavolima”.

“Iako su nam zabili dva gola, mi smo igrali dobro. Dvaput smo pogodili stativu i imali još dve dobre prilike. Bili smo puni samopouzdanja i igrali dobro, ali ni to nije bilo dovoljno da dobijemo utakmicu”, rekao je švedski reprezentativac.

Menadžer “đavola” Aleks Ferguson, kome je ovo bio tek drugi trijumf u 14 duela sa Murinjom, ocijenio je da je meč na Old Trafordu odlučen na samom početku i najavio još bolju igru njegovog tima u nastavku takmičenja.

“Igrali smo protiv vrlo iskusne ekipe koja je igrala na svom maksimumu. Pobijediti takvu ekipu je vrlo važno jer ćemo u sljedećoj utakmici biti još bolji”, rekao je Ferguson.

Jedan od najzaslužnijih za trijumf Mančestera nad Interom bio je Nemanja Vidić koji je golom na otvaranju meča praktično riješio pitanje pobjednika.
Srpski reprezentativac međutim ističe da je ključ uspjeha u tome što je mreža Edvina Van der Sara ostala netaknuta.

“Bio je to vrlo važan gol za mene i moj tim. Ipak, moj prioritet je da spriječimo protivnika da postigne pogodak i srećni smo što smo u tome i uspjeli”, rekao je Vidić.

Stub odbrane “đavola” naglasio je da nije vrijeme za euforiju jer njegovu ekipu čeka možda i utakmica sezone sa Liverpulom u kojoj bi mogla pasti i odluka o engleskom šampionu.

“Sada moramo da zaboravimo Inter. Slijedi nam utakmica sa Liverpulom koji je u odličnoj formi i pun samopouzdanja nakon velike pobjede nad Realom. Ipak igra se na našem terenu i nadam se da ćemo igrati mnogo bolje nego protiv Intera”, rekao je Vidić.

Toti: Nije fer!

Kapiten Rome Frančesko Toti priznao je da mu teško pada eliminacija iz Lige šampiona, alii smatra da je njegov tim bio bolji od Arsenala u dvomeču i da nije zaslužio da ispadne.

Londonski Arsenal prošao je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a odlučujući penal promašio je defanzivac rimskog tima Maks Toneto. Pre njega neprecizni su bili Eduardo za Arsenal i Mirko Vučinić za Romu.

Rimljanima je bilo potrebno samo devet minuta da preko Brazilca Žuana stignu gol minusa iz prvog meča, a do kraja meča propustili su nekoliko izglednih prilika da reše meč i plasiraju se među osam najboljih.

"Bilo bi bolje da smo izgubili 3:0, jer ovako mnogo više boli i mnogo je teže zaboraviti", izjavio je Toti za "Korijere delo Sport" (Corriere dello Sport).

"Kao da mi je neko zabio nož u srce. Nismo to zaslužili. Trebali smo da prođemo dalje. Odigrali smo odličnih 120 minuta uprkos tome što pojedini igrači nisu bili na svom nivou i što su nam nedostajli neki od standardnih prvotimaca", sumirao je Toti kraj takmičenja u LŠ, čije će finale biti odigrano upravo u Rimu, na Olimpiku.

"Učinili smo sve, ali ovo proklestvo penala prati nas već 25 godina. Igrom i željom koju smo pokazali zaslužili smo da igramo u četvrtfinalu", zaključio je Toti.

Gvardiola: Dajte nam Engleze!

Trener Barselone Pep Gvardiola rekao je da bi volio da njegovi fudbaleri u četvrtfinalu Lige šampiona igraju protiv jednog od četiri engleska kluba koji su se plasirali među osam najboljih.

"Ako želite da osvojite Ligu šampiona, morate da igrate protiv najboljih u Evropi", rekao je nekadašnji reprezentativac Španije i vezni igrač Barselone pošto je njegov tim pobijedio Olimpik iz Liona sa 5:2 na Nou Kampu, posle 1:1 u prvom meču.

"Zato prihvatamo izazov. Bilo bi lijepo da iskusimo uspjeh protiv jednog od engleskih klubova. Svaki susret protiv nekog od njih bio bi dobar meč", rekao je Gvardiola.

Barselona se vratila u formu na sjajan način na punom Nou Kampu u srijedu, pošto je povela sa 4:0 poslije dva gola Tijerija Anrija i pogodaka Lionela Mesija i Samjuela Etoa.

Šampion Evrope iz 2006. godine igrao je u polufinalu prošle sezone, u kome je izgubio od kasnijeg osvajača trofeja Mančester junajteda. Tada je divan gol postigao Pol Skols (0:0 u Barseloni, 1:0 u Mančesteru).

"Biće nam teško, ali oni (engleski timovi) moraju da dođu kod nas, tako da mislim da će i njima biti teško. Ko god bude bio naš protivnik, dobro ćemo ga proučiti i probati da iskoristimo njihove slabosti. Odgovara nam bilo ko koga dobijemo u žrijebu", rekao je Gvardiola.

Ostali četvrtfinalisti su Bajern iz Minhena, Porto i Viljareal. Žrijeb za posljednjih osam biće održan 20. marta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC