• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povrijeđeni navijači Arsenala, UEFA "čuva" Rim

Policija nije uspjela da u potpunosti sačuva red i mir u Rimu, jer je prije meča Roma-Arsenal došlo do dva izdvojena incidenta.

 Povrijeđeni navijači Arsenala, UEFA "čuva" Rim  Izvor: MONDO

Policija je u Rimu preduzela opsežne mjere u srijedu kako bi spriječila incidente prije, za vrijeme i poslije utakmice osmine finala Lige šampiona između Rome i Arsenala, iz koje su gosti izašli kao pobjednici poslije izvođenja penala.

Međutim, nije uspjela da u potpunosti sačuva red i mir u italijanskoj prijestonici, jer je prije meča došlo do dva izdvojena incidenta.

Navijači "vučice" su kamenovali mini-bus sa pristalicama londonskog kluba, a jedan Englez je tom prilikom povrijeđen. Ostalo je nejasno da li je uboden nožem u nogu ili ga je rasjekao komad razbijenog stakla.

On je odmah zbrinut u bolnici i poslije ukazane pomoći stigao je na "Olimpiko" da gleda utakmicu.

U drugom sukobu, koji još nije zvanično potvrđen, povrijeđena su dvojica navijača Arsenala.

Na Ostrvu se odmah povelo pitanje da li će UEFA oduzeti Rimu domaćinstvo finala Lige šampiona potkrijepljeno izjavom prvog čovjeka evropskog fudbala Mišela Platinija s početka godine. On je tada rekao da postoji takva mogućnost ukoliko se u Rimu i dalje budu ponavljali incidenti.

"Ukoliko bismo sada odlučili da promijenimo mjesto odigravanja finalne utakmice, moglo bi da se desi da bezbjednost bude gora, a ne bolja. U Rimu je, naime, već dosta toga urađeno u vezi sa organizacijom finala, a pitanje je da li bi novi domaćin imao dovoljno vremena da u naredna dva mjeseca obavi sve pripreme", rekao je Vilijam Galjard, čovjek iz UEFA zadužen za odnose sa medijima.

"Još jednom ćemo sa italijanskom policijom razmotriti sve bezbjednosne probleme. Sigirno je da će o bezbjednosti brinuti veliki broj policajaca, kao što je to bilo prošle godine u Moskvi, a imaćemo i dosta redara na stadionu", dodao je Galjard.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC