• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP UEFA: Nemilosrdni domaćini

Čak šest domaćina pobijedilo je u prvim utakmicama 1/8 finala Kupa UEFA, samo su Galatasaraj u Hamburgu i Braga u Parizu izborili remije.

 KUP UEFA: Nemilosrdni domaćini  Izvor: MONDO

Miloš Krasić (CSKA) je bio bolji od Igora Duljaja (Šahtjor), a Miloš Ninković (Dinamo Kijev) od Milana Obradovića i Marka Devića (Metalist).

Miralem Sulejmani nije mogao da pomogne Ajaksu da izbjegne poraz u Marseju (gosti od 41. minuta bez isključenog Van der Vila), kao ni Mateja Kežman, koji je u igru ušao u 68. minutu, Pari Sen Žermenu da slomi otpor Brage.
CSKA je u Moskvi savladao Šahtjor golom Brazilca Vagnera Lava iz penala u 50. minutu. Zasluge za pogodak podjednako pripadaju i Krasiću, nad kim je Rac načinio prekršaj za najstrožu kaznu.

U jedinom duelu ekipa iz iste zemlje, Dinamo iz Kijeva je, takođe minimalnim rezultatom, pobijedio Metalist iz Harkova. Gol odluke je postigao Hrvat Ognjen Vukojević.

Da Sent Etjen nije "mačji kašalj" i da nije slučajno stigao do osmine finala Kupa UEFA potvrdilo se i u Bremenu. Verder je ipak pobijedio, golom Nalda u 20. minutu. U nastavku je uspio da sačuva tu prednost.

Mančester siti je takođe sačuvao kapital stečen u prvih 45 minuta (2:0) i konačno stao na put zahuktalom danskom Alborgu.

Udineze je do istovjetnog uspjeha protiv Zenita stigao u finišu utakmice. Domaćin je na "Friuliju" od početka više želio pobjedu i to je počeo da naplaćuje u 85. minutu. Tada je Kvaljarela postigao vodeći gol, a u posljednjim trenucima je Di Natale iz penala zapečatio sudbinu aktuelnog vlasnika trofeja (tada je isključen Širokov).

Hamburger i Galatasaraj su remizirali - 1:1. Gosti su došli u vođstvo u 32. minutu preko Akmana posle kontranapada, a izjednačenje je donio Jensen nedugo po povratku iz svlačionica.

Njemački tim je od 52. minuta imao igrača više, tada je isključen Emre Ašik zbog grubog starta na Petriću, ali tu prednost nije materijalizovao.

Kup UEFA, osmina finala, prvi mečevi:

CSKA Moskva - Šahtjor 1:0
/Vagner Lav pen 50/

Dinamo Kijev - Metalist 1:0
/Vukojević 54/

Hamburger - Galatasaraj 1:1
/Jansen 49 - Akman 32/

PSŽ - Braga 0:0

Verder - Sent Etjen 1:0
/Naldo 20/

Mančester siti - Alborg 2:0
/Saisedo 7, Rajt-Filips 30/

Marsej - Ajaks 2:1
/Šeiru 18, Nijang 32 - Suarez pen 35/

Udineze - Zenit 2:0
/Kvaljarela 85, Di Natale pen 90/

Revanši su na programu 18. i 19. marta, a žreb za četvrtfinale i polufinale Kupa UEFA, kao i za Ligu šampiona, biće obavljen 20. marta u Nionu.

(MONDO, foto FONET, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC