• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Partizanu "krešu" plate igračima

Čelnici Fudbalskog kluba Partizan razmišljaju da zbog globalne finanijske krize smanje plate igračima.

 U Partizanu "krešu" plate igračima Izvor: MONDO

Predsjednik Partizana Dragan Đurić izjavio je dnevniku "Blic" da su u Humskoj već preduzeti neki koraci na ublažavanje posljedica krize, ali i da ugovori igrača takođe neće ostati nedodirljivi.

"Sa igračima sa kojima smo nedavno sklopili ugovore razgovaraćemo o njihovoj visini i o tome koliko su realni. Ugovore koji su ranije potpisani ne možemo da revidiramo, to bi bilo neozbiljno, ali ćemo sve ostale pokušati da dovedemo u sklad sa situacijom. Igrači, bez obzira na sve, moraju da shvate trenutak i da prihvate razgovor sa nama iz uprave. Bez ucjenjivanja, ali otvoreno i prijateljski", kaže Đurić.

Ugovori igrača Partizana kreću se od 30 do 300 hiljada evra godišnje, a lider Jelen Superlige Srbije najavio je da će ovogodišnji budžet od blizu 11 miliona evra dogodine biti smanjen za milion ili dva.

"Prve poteze smo povukli još prije pet mjeseci kada sam postao predsjednik kluba. Ugasili smo većinu od 15 neprofitnih preduzeća u okviru Partizana, pa su ostala samo tri, a troškove klupskog radija i TV kanala takođe svodimo na minimum. Napravili smo novu sistematizaciju radnih mjesta, a racionalizacija je obuhvatila 20 posto zaposlenih", kaže Đurić.

Sledeći korak bio je - drastično smanjivanje igračkog kadra. "Imali smo 55 prvotimaca, ali smo ih sveli na 38. To nije kraj, planiramo da taj broj ubuduće ne prelazi 30", dodaje predsjednik crno-bijelih.

Ipak, ima i ljepših planova. "Ako na ljeto uspijemo da zadržimo sve igrače koji su nam potrebni u planiranom pohodu ka Ligi šampiona, u prelaznom roku dovešćemo najviše dva-tri igrača za pozicije koje se nam bitne. Nemamo namjeru da ponovo gomilamo igrački kadar i rasipamo pare na kvantitet", ističe Đurić.

Za razliku od Partizana, u Crvenoj zvezdi se ni ne zna koliki je dug, a kamoli da se vide neke naznake boljitka. Prema zvaničnim podacima, dug je 16 miliona evra, a nezvanično premašio je 20 miliona evra.

Klupski operativci i dalje primaju ogroman novac, a jedina "ušteda" koja je do sada bila vidljiva bila je smanjenje broja prvotimaca - sa 51 na 29.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC