• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac želi prvu pobjedu

Banjalučki Borac imaće priliku da u subotnjem meču protiv Leotara zabilježi prvu pobjedu u proljećnom dijelu sezone Premijer lige BiH.

 PREMIJER BiH: Borac želi prvu pobjedu Izvor: MONDO

Trener Banjalučana Vlado Jagodić kategorično je odbacio spekulacije da podjele vladaju na Gradskom stadionu, rekavši da će trijumf nad gostima iz Trebinja u 18. kolu da potvrdi njegove riječi.

"Možda je i bilo neke netrpeljivosti zbog kapitenske trake odnosno moje odluke da je oduzmem Oliveru Jandriću, ali to je sada prošlost. Svi igrači su složni i konkurišu za prvi tim", rekao je šef stručnog štaba Borca.

Defanzivac banjalučkog kluba Bojan Petrić pružio je odličnu partiju u prošlom kolu protiv Orašja (1:1), a sada očekuje da Borac zabilježi dva vezana trijumfa na svom stadionu.

"Moramo da osvojimo šest bodova u naredne dvije utakmice. Ne smijemo da ponovimo greške koje smo uradili protiv Zrinjskog, kada smo sami sebe pobijedili", dodao je Petrić.

Derbi utakmica 18. kola šampionata BiH igra se u Širokom Brijegu, gdje će domaćin pokušati da zaustavi lidera prvenstva – Zrinjski (20 h - BHT 1), dok drugoplasirana Slavija gostuje na "Tušnju" protiv tuzlanske Slobode.

Aktuelni prvak BiH, ekipa Modriče, poslije remija u Laktašima u prošlom kolu, dočekuje sarajevski Željezničar i sa eventualna tri boda, krenula bi ka sigurnijem dijelu prvenstvene tabele.

PREMIJER BiH, 18. kolo

SUBOTA (15 h)

Borac - Leotar
Modriča – Željezničar
Sarajevo - Orašje
Sloboda - Slavija
Travnik - Čelik
Velež – Posušje
Zvijezda - Laktaši
Široki Brijeg - Zrinjski (20 h)

Tabela: Zrinjski 41, Slavija 32, Sloboda 30, Laktaši 28, Sarajevo 26, Široki Brijeg 25, Zvijezda 25, Željezničar 24, Leotar 23, Čelik 22, Borac 21, Orašje 18, Modriča 17, Travnik 16, Posušje 15, Velež 14.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC