• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Stara firma" za Liga kup

Seltik i Rendžers decenijama se bore za titulu prvaka Škotske, ali će u nedelju, tek drugi put u posljednjih 19 sezona, igrati u finalu Liga kupa.

 "Stara firma" za Liga kup Izvor: MONDO

Klubovi glazgovske "stare firme" su 13 puta u posljednjih 14 godina završavali prvenstvo kao prvi i drugi na tabeli, a niko osim njih nije bio šampion još od 1985, kada je titulu osvojio Aberdin - pod vođstvom Aleksa Fergusona!

Seltik i Rendžers će u nedjelju na Hempden parku igrati za prvi trofej u sezoni. "Katolici" su vodeći tim šampionata sa tri boda više od Rendžersa, dok trećeplasirani Harts zaostaje čak 15 bodova.

Golman "policajaca" Alan Mekgregor izrazio je uvjerenje da će finalni meč biti neizvjestan, kao i uvijek kada igraju ta dva kluba.

"Svaka utakmica između Rendžersa i Seltika je važna, posebno kada se igra za trofej. Ovo je veliki događaj i svi igrači će biti motivisani za meč", rekao je on.

Seltik je do finala Liga kupa došao pobedivši Dandi junajted boljim izvođenjem jedanaesteraca (11:10), pošto je u regularnom toku bilo 0:0. Rendžers je u drugom polufinalu lako pobijedio Falkirk 3:0.

Rendžers je 31 put igrao u finalu Liga kupa i osvojio 25 trofeja, dok je Seltik iz 26 nastupa u finalu uzeo samo 13 trofeja.

(Beta-AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC