• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benitez se žali na moć Mančestera

"Osnovna razlika između nas je u oko 100 miliona evra potrošenih na igrače, i u velikom stadionu Junajteda", požalio se trener Liverpula.

 Benitez se žali na moć Mančestera Izvor: MONDO

Menadžer Liverpula, Rafael Benitez, smatra da njegov tim ima šanse da se bori za titulu prvaka u Premijer ligi, pod uslovom da se finansijski jaz između njegovog kluba i Mančestera ne poveća.

Liverpul očekuje u subotu možda i najvažnija utakmica sezone protiv aktuelnog šampiona u Mančesteru. Pobjeda je imperativ, ali španski stručnjak do sada za pet godina nije slavio na "Teatru snova".

Ipak, Rafa nije zabrinut oko sastavljanja tima koji će istrčati na teren u subotu, već je konferenciju za medije dan uoči meča iskoristio da podsjeti na veliki raskorak u finansijskim sredstvima koja su na raspolaganju Aleksu Fergusonu i njemu.

"Osnovna razlika između nas je u oko 100 miliona evra potrošenih na igrače, i u velikom stadionu Junajteda. Ne mogu da se porede visine transfera igrača i plate kod njih i u Liverpulu. Problem je što smo ove sezone bili veoma blizu, dugo smo vodili trku u Premijer ligi i očekivanja su porasla", naglasio je Benitez.

Posljednji put Liverpul je bio šampion u sezoni 1989/90, tako da još nema titulu u Premijer ligi koja je osnovana dve godine kasnije. Iako su u godinama posta u domaćem šampionatu osvojili evropsku krunu 2005. i stigli do finala Lige šampiona dve godine kasnije, ti uspjesi nisu zadovoljili ambicije "skauzera".

U tekućoj sezoni su "crveni" bili na čelu Premijera do sredine januara, kada su zaređali sa lošim rezultatima, i trenutno se nalaze na diobi druge pozicije sa Čelsijem, sedam bodova iza Mančestera koji je odigrao utakmicu manje.

"Ako ne trijumfujemo u subotu, teško da možemo da osvojimo prvenstvo. Ipak, ako odigramo na nivou posljednje utakmice protiv Reala u Ligi šampiona, možemo da pobijedimo svakog", istakao je španski trener.

Benitez se žalio i na nedostatak uticaja u politici dovođenja igrača, i istakao da je neophodno jače jedinstvo u klupskim strukturama da bi se načinio podvig kakav je osvajanje titule.

"Tim bi funkcionisao bolje ako bi bilo pravljeno manje grešaka u dovođenju igrača, u organizacionim detaljima u klubu, u selekciji igrača za utakmice... Sve mora da se odradi savršeno, ako želimo titulu", naveo je Benitez.

Derbi meč između Mančester Junajteda i Liverpula na programu je u subotu od 13.45 časova.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC