• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tana hvali Ivića, voda pravi probleme

"Ilija radi dobar posao, što se vidi po novajlijama koje su se odlično uklopile", rekao je prvi čovjek Zvezde. Pukla cijev ili zavrnuta slavina?

 Tana hvali Ivića, voda pravi probleme Izvor: MONDO

Predsjednik Crvene zvezde Den Tana izjavio je da je zadovoljan igrama ekipe u prva dva kola proljećnog dijela sezone i da najveće zasluge za to pripadaju sportskom direktoru Iliji Iviću.

"Ilija radi dobar posao, što se vidi po novajlijama koje su se odlično uklopile. Imao sam priliku da gledam kvalitetan fudbal prošle subote protiv Napretka. U Zvezdu su poslije dužeg vremena dovedeni pravi igrači, koji će predstavljati budućnost našeg kluba. Prava je šteta što neki igrači nisu uspjeli da ostvare inostrane aganžmane", rekao je Tana.

On je prije samo nekoliko nedjelja otkrio novinarima da sa Ivićem "ne komunicira", ali mu to nije smetalo da javno oda priznanje mladom saradniku.

Iako se klub nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji, učiniće sve da otkupi ugovor Brazilca Klea, koji je izrastao u najboljeg napadača crveno-bijelih.

"Zvezda apsolutno hoće da ga kupi i radi na tome. Pregovaramo sa njegovim menadžerom Žoržom Gamom", izjavio je Tana, ne želeći da javnost uputi u detalje tog procesa.

Podsjetimo da Kleova sloboda u ovom trenutku košta okruglo milion dolara. Zvezda još nije platila ni pozajmicu za jesenji dio sezone (menadžerska agencija koja zastupa Brazilca deponovala je 200.000), a sada treba da pronađe još 800.000!

Kako će crveno-bijeli to uraditi, niko ne zna. Naročito što u petak na Marakani nije bilo vode u slavinama, pa je krenula čaršijska priča po kojoj je do toga došlo zbog neizmirenih računa prema Gradskom vodovodu?!

Pukla cijev ili zavrnuta slavina?

Na pitanje novinara zašto nema vode, Den Tana je odgovorio u svom stilu.

"Vidite da je ima! Evo ja pijem Zlatibor vodu (iz flašice), najbolju u Srbiji... Obavijestili su me da je pukla neka cijev u blizini stadiona, ali trebalo bi da to bude sanirano u toku dana".

Prethodnih dana počelo je da se "šuška" o mogućnosti da igračima i zaposlenima u klubu budu smanjena primanja, kako bi se odgovorilo finansijskoj krizi. Slično je najavio i predsjednik Partizana Dragan Đurić.

"Iz vaših usta u Božije uši", prokomentarisao je Tanasijević.

"Mora da se stegne kaiš. Ovu krizu će preživjeti samo oni koji se budu ponašali u skladu sa svojim mogućnostima. Ipak, kako ljudima da smanjimo plate, kada ih ne dobijaju uopšte?"

Još jedan gorući problem predstavljaju padavine, koje preko izgorjele sale Sportskog društva Crvena zvezda završavaju u svlačionicama fudbalskog kluba!

"Kao što svi znaju, dvorana prokišnjava zbog prošlogodišnjeg požara. Bio sam šest puta u Sportskom društvu Crvena zvezda, sastao se sa generalnim sekretarom Todorovim i predsjednikom Vlahovićem. Ništa nije preduzeto, osim što smo mi angažovali ljude koji kofama redovno skupljaju vodu po svlačionici", izjavio je predsjednik crveno-bijelih.

Kako saznaje MONDO, rješenje problema traži se u trouglu osiguravajuće društvo - SD Zvezda - FK Zvezda.

Čeka se pomoć grada i države, tako da dio sredstava za sanaciju stigne iz Nacionalnog investicionog plana, a dio od osiguranja. Ali priča ide veoma sporo - još se čeka na građevinsku dozvolu, koja je neophodna za početak radova, iako je riječ o rekonstrukciji objekta...

"Zvali smo i Džajića"

Nezaobilazna tema bio je Sabor kluba, zakazan za 19. mart u 14 časova.

Postoje strahovi da će se u Medija centru na Marakani pojaviti mnogo veći broj ljudi od kapaciteta tog prostora, a aktuelno rukovodstvo želi da izbjegne bruku sa novembarske Skupštine, na kojoj je upravo Den Tana izabran za predsjednika.

"Odavno smo ušli u proceduru kojom se definiše to pitanje i nećemo dozvoliti da bilo ko sa ulice uđe i učestvuje u radu Sabora. Ali svako ko može da dokaže da je član Crvene zvezde, uključujući navijače, jeste dobrodošao. Već smo zvali određene ljude i pitali da li su raspoloženi da budu članovi Skupštine, među njima je i Dragan Džajić", objasnio je Tana.

Delije su najavile da će doći u velikom broju?

"U tom slučaju ćemo morati da održimo Sabor na tribinama, ne možemo svi da stanemo u Medija centar".

Na pitanje da li se boji za fotelju, odgovorio je odrečno.

"Niti sam zaposlen u Zvezdi, niti od nje zarađujem. Ako postoji bolji kandidat i neko ko bi riješio probleme, ja ću se odmah povući".

Po Statutu Crvene zvezde, 45 članova Skupštine predlažu se iz redova veterana, navijača, radne zajednice i različitih odbora koji postoje u okviru kluba. Svako od njih ima pravo da predloži određeni broj "poslanika", a o regularnosti procesa brine Kadrovska komisija, na čelu sa Krcunom Dragovićem.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC