• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija želi Mundijal 2018. ili 2022.

Ruski fudbalski savez potvrdio je u petjak Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) kandidature za organizaciju Mundijala 2018. i 2022. godine.

 Rusija želi Mundijal 2018. ili 2022. Izvor: MONDO

Portparol ruske "kuće fudbala", Andrej Malasolov, rekao je da je Savez poslao kandidature za organizaciju dva Mundijala, ali da će FIFA odlučiti koju ponudu će prihvatiti.

"Oba turnira su vremenski dosta daleko što omogućava dovoljno vremena za pripreme i organizaciju turnira", naglasio je Malasolov.

Preliminarne kandidature je osim Rusije u februaru predalo još 12 nacionalnih fudbalskih saveza. U igri za domaćina najveće svjetske smotre fudbala su još i Australija, Engleska, Indonezija, Japan, Južna Koreja, Meksiko, Katar, SAD, a zajedničke kandidature su poslali susjedi Belgija i Holandija, odnosno Španija i Portugal.

Predstojeće Svjetsko prvenstvo održava se u Južnafričkoj republici 2010, a četiri godine kasnije, čast da ugosti najbolje reprezentacije svijeta imaće Brazil.

Krajnji rok za slanje kandidatura je 16. mart ove godine, a FIFA će u decembru 2010. doneti odluku o domaćinima Svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC