• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezda od 0:2, do 2:2 sa desetoricom!

Na način na koji su u prethodna dva kola osvajali bod, fudbaleri OFK Beograda u subotu su izgubili dva!

 SL: Zvezda od 0:2, do 2:2 sa desetoricom! Izvor: MONDO

Romantičari" su bili dva minuta daleko od prve pobjede nad Crvenom zvezdom poslije 11 uzastopnih poraza, ali je golom kapitena crveno-bijelih Nenada Milijaša u drugom minutu nadoknade meč 20. kola Superlige završen remijem - 2:2 (2:0) na Karaburmi!

Kako se još prepričava izjednačujući gol veziste Partizana Almamija Moreire u 95. minutu vječitog derbija za 1:1 na startu proljećnog dijela prvenstva, može se reći da se na Omladinskom stadionu i "vratilo" Zvezdi.

Kao što rezultat u zagradi kaže, OFK Beograd je vodio sa 2:0 i to do 60. minuta kada je na 2:1 smanjio rezervista Ognjen Koroman. Prije toga, u 49. minutu, zbog koškanja sa ljudima sa klupe OFK Beograda, isključen je Džef Silva i Zvezda je u potjeru za bar bodom morala sa desetoricom.

Pred 3.000 uglavnom Zvezdinih navijača na Karaburmi, 53. duel dva tima u kojima je OFK bio domaćin (14-14-24) počeo je pomalo neočekivano, boljom igrom "romantičara", s obzirom na to da je Zvezda prethodnih godina uglavnom lako pobjeđivala plavo-bijele. U prvom dijelu sezone bilo je 5:1 za Zvezdu.

I ovog puta crveno-bijeli bi prvi došli u vođstvo, da u 3. minutu arbitar Dejan Filipović nije dosudio faul Klea, prije nego što je Brazilac asistirao Ivanu Tričkovskom za 1:0.

Od tog trenutka bolji rival bio je OFK Beograd, a najbolji akter meča golman Zvezde Saša Stamenković. Njegov trener, Čedomir Janevski odlučio je da iz startnih 11 izostavi u prošlom kolu suspendovane Ognjena Koromana i Nikolu Lazetića, kao i ovog "proljeća" standardnog štopera Đorđa Tutorića.

Nadao se Makedonac da će okosnica tima iz prošlog kola i pobjede nad Napretkom (4:0) ponoviti briljantnu igru, ali se suočio sa drugačijim ishodom. Sa Tričkovskim umjesto Lazetića i Šišićem umjesto Koromana, Zvezda nije imala igru, a u 16. minutu imala je gol u svojoj mreži.

OFK Beograd imao je slobodan udarac iskosa sa lijeve strane, oštra lopta "pogodila" je Aleksandra Jeftića u glavu, a on raklje Stamenkovićevog gola za 1:0. Golman Zvezde mogao je samo da gleda...

Ni to nije trglo Zvezdaše.

Tim Mikija Ivanovića bio je bolji, opasniji, a 2:0 bilo je malo prije odlaska na odmor, kada su sveže upareni štopera Nenad Tomović i Nemanja Pejčinović "plivali" na pas u prostor za Jeftića, a strijelac prvog bio je hladan i kod svog drugog gola...

Malo prije toga povrijedio se Šišić i šansu je dobio Koroman (40), što se kasnije ispostavilo kao jedan od presudnih momenata na susretu.

Ipak, u prvom minutu drugog poluvremena moglo je da bude 3:0. Opet je Jeftić imao "1 na 1" sa Stamenkovićem, ali je ovog puta nekadašnji čuvar mreže Napretka izašao kao pobjednik.

I, onda se dogodio jedan od najbizarnijih trenutaka na susretu, kada je "klupa" OFK Beograda odbila da preda loptu u ruke Zvezdinom Brazilcu Džefu Silvi, kako bi izveo aut. Došlo je do koškanja, Silva je potom odgurnuo jednog člana stručnog štaba protivničkog tima i Filipović je obojici pokazao crvene kartone.

OFK je imala više komfora na klupi, a Zvezda igrača manje na terenu...

Malo ko je tada vjerovao da crveno-bijeli mogu da izbjegnu poraz, ali među pesimistima očigledno nisu bili igrači na terenu. U 60. minutu, duga lopta preletjela je defanzivce OFK Beograda, došla do Koromana, koji je rutinski pogodio mrežu do tada odličnog 18-godišnjaka, uz to i debitanta na golu OFK-e, Nikole Mateka - 1:2 i nagovještaj drame u finišu.

I sa desetoricom Zvezda je napadala, ali uglavnom iz daljne. Pucali su Milijaš, Koroman, Isah... Uglavnom snažno i nedovoljno precizno za pogodak.

U međuvremenu, povremeno je iz polu-kontri prijetio domaći tim, koji se bližio prvoj pobjedi poslije 15. novembra i meča sa Hajdukom na istom stadionu (2:0). Češće su se "romantičari" branili i nadali da će odbraniti prva tri boda, posle svega dva osvojena u šest mečeva...

I to im se osvetilo.

U drugom minutu nadoknade, ko drugi, do Nenad Milijaš postigao je divan gol iz slobodnog udarca sa 25 metara, za euforiju na prepunoj sjevernoj tribini - 2:2.

Pao je tada kamen sa srca Zvezdašima, iako su pre meča smatrali da je remi neuspjeh.
A, bez tri boda u finišu susreta ostala je i Vojvodina u Čačku. Drugoplasirani tim lige poveo je u 81. minutu, kada su igrači Borca izgubili posjed lopte na sredini terena i bili kažnjeni akcijom preko lijevog krila. Grahovca je lako prevario Mrđa i djelovalo je da će Novosađani zabilježiti prvu pobjedu poslije dva proljećna remija.

Zbog dva boda u dva kola, ostavku je podneio Ljupko Petrović, ali je novi remi zabilježio i njegov nasljednik Zoran Marić.

Pet minuta poslije vođstva gostiju, džoker Bobana Dmitrovića, imenjak Stojanović glavom je postavio konačan rezultat - 1:1.

Istim rezultatom završen je i derbi začelja u Zrenjaninu, između Banata i Rada, tako da je Napredak pobjedom od 3:1 nad posrnulim Javorom pobjegao sa dna tabele.

REZULTATI 20. KOLA SUPERLIGE:

OFK Beograd - Crvena zvezda 2:2
/Jeftić 16, 44 - Koroman 60, Milijaš 90+2/

Borac - Vojvodina 1:1
/Stojanović 85 - Mrđa 81/

Banat - Rad 1:1
/Bareto 24 - Kaluđerović 48/

Napredak - Javor 3:1
/Jovanović 23, 48, Binić 49 - Brajković 78/

Hajduk - Jagodina 0:0

Partizan - Čukarički 2:0
/Žuka 29, Tomić 84/

TABELA: Partizan 44, Vojvodina 36, Crvena zvezda 35, Javor 31, Borac 28, Hajduk 25, Jagodina 24, OFK Beograd 24, Čukarički (-1) 22, Napredak 19, Rad 19, Banat 18.

(MONDO, foto: Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC