• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan gura ka tituli

Antonelo Žuka probio je odbranu Čukaričkog, a mladi Nemanja Tomić u finišu utakmice "ovjerio" pobjedu Partizana - 2:0 (1:0).

 JSL: Partizan gura ka tituli Izvor: MONDO

Rutinska pobjeda Partizana, za osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Vojvodinu i devet u odnosu na Crvenu zvezdu, koji su ranije u subotu remizirali u Čačku, odnosno na Karaburmi.

"Brđani" su u Humsku 1 došli sa serijom od tri pobjede (nakon sedam uzastopnih poraza), ali im je očigledna namjera bila da ne prime gol, pa u napadu šta urade.

Crno-bijeli su tokom svih 90 minuta diktirali tempo i stvarali šanse, dok je Mladen Božović na drugoj strani bio skoro besposlen.

Pred nešto više od 3.000 gledalaca debitovao je Rajko Brežančić, umjesto "požutjelog" reprezentativca Srbije Ivana Obradovića. Tandem štopera činili su iskusni Đorđević i Gavrančić, u sredini Žuka i Moreira, po bokovima talentovani Ljajić i Tomić, a u špicu napada tamnoputi Dijara i dvometraš Vašington.

Sve akcije Partizana kretale su od agilnog Moreire, koji je najraspoloženijeg saradnika u prvim minutima imao u Dijari. Poslije njihovog duplog pasa u 14. minutu Moreira se našao u prvoj šansi, ali je njegov šut sa pet-šest metara iskosa završio u spoljnom dijelu mreže.

Crno-bijeli su strpljivo lomili defanzivnu postavku Čukaričkog i do gola došli u 29. minutu. Nenad Đorđević odlično je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, Milan Lukač uspio je da "izvadi" loptu iz donjeg lijevog ugla, ali je do odbitka prvi stigao Žuka. Brazilac je prisebno reagovao i ispred Sepuje poslao dijagonalu u desni ugao - 1:0.

Osim efektnih driblinga Tomića, do poluvremena je vrijedna pomena samo šansa Vašingtona, koji je na asistenciju Dijare u 33. minutu nišanio sam lijevi ugao, ali je njegov udarac završio desetak centimetara kraj lijeve stative.

Partizan je u drugom poluvremenu krenuo silovito, sa namjerom da stekne komforniju prednost, ali završnica nije funkcionisala kako treba. Vašington je već u 46. minutu propustio priliku da sa pet metara matira Lukača, dok je Čukarički osam minuta kasnije zaprijetio preko Dušana Mihajlovića, čiji je plasiran udarac ljevicom završio pored stative.

Sudija Miodrag Gogić iz Novog Sada u 60. minutu je mogao da dosudi penal za Partizan, kada je Adem Ljajić sa lijevog boka ušao u kazneni prostor, ćušnuo loptu, a onda mu se malo kukom, malo nogom podmetnuo nekadašnji član crno-bijelih Miloš Bosančić. Ljajić je pao, a "slobodno sudijsko uvjerenje" bilo je u korist odbrane.

Utakmica se postepeno pretvorila u uspavanku, u kojoj je lopta uglavnom bila u nogama Partizanovih igrača. Trener Slaviša Jokanović ipak se nervozno šetao duž aut-linije, svjestan da bi samo jedna greška mogla da odnese dva boda.

I kao u "vječitom derbiju" prije 14 dana, ulazak Miloša Bogunovića sa klupe pokazao se kao pun pogodak.

Dugokosi napadač prošao je čuvara na lijevom krilu, uklizavanjem spriječio loptu da izađe van terena i istovremeno uputio idealan centaršut na "drugu stativu". Tamo je Nemanja Tomić nadvisio Nebojšu Savića i glavom iz blizine smestio loptu u gol - 2:0 u 84. minutu!

Milan Bojović u poslednjim trenucima je mogao da ublaži poraz crno-bijelih sa Banovog brda, međutim, ni on nije bio dovoljno precizan, tako da su gosti ostali na jednom, relativno bezopasnom šutu Sepuje u okvir gola.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

JOKANOVIĆ: GROBARI SA NAMA SVE DO TITULE

Poslije četiri utakmice bez pobjede u prvenstvu, ovo je crno-bijelima druga vezana. Ujedno, i prvi poraz Čukaričkom posle niza od tri uspjeha.

"Odigrali smo solidno, a mogli smo da postignemo još koji gol. Najvažnije je da pravimo korake koji nas interesuju", rekao je poslije meča Jokanović.

Posebno hvala, Jokanović je izrekao navijačima: "Kad na ovom stadionu imamo problem, imamo tribinu iza sebe koja nas digne i zato hvala Grobarima".

Trener crno-bijelih izrazio je zadovoljstvo debijem Rajka Brežančića u prvom timu, dodajući da je dobro za Partizan što igrači iz njegove škole ulaze u prvi tim.

Na molbu novinara da prokomentariše rezultata prvih pratilaca, Jokanović je odgovorio: "Mi u srijedu imamo izuzetno važnu utakmicu u Jagodini i samo to nas interesuje. Ne zanima nas šta se dešava iza nas“.

"Mene raduju gol Nemanje Tomića, dobra igra Brežančića i izuzetna forma Gavrančića", bio je odgovor Jokanovića na dodatno pitanje "da li ga više raduje gol Tomića ili remi na Karaburmi".

Trener Čukaričkog Dejan Đurđević rekao je da je Partizanova pobjeda zaslužena. Tim sa Banovog brda došao je da se nadigrava i u prvom poluvremenu igrali smo korektno. U drugom poluvremenu Partizan je dominirao i zasluženo pobijedio, dodao je trener Čuke.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC