• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Stoprocentni Hidink, Vila u padu

Ruski selektor Gus Hidink preporodio je fudbalere Čelsija, koji pod njegovim vođstvom imaju maksimalan učinak u engleskoj Premijer ligi.

 PREMIJER: Stoprocentni Hidink, Vila u padu  Izvor: MONDO

"Plavci" su protiv Mančester sitija (1:0) zabilježili četvrtu uzastopnu pobjedu u engleskom šampionatu i bodovno se izjednačili sa Liverpulom, koji je u subotu protutnjao "Old Trafordom" (4:1) i približio se Mančester junajtedu na četiri boda minusa. S tim da "đavoli" imaju i utakmicu manje.

Jedini gol na utakmici postigao je Mikael Esijen u 18. minutu.

Čelsi je furiozno počeo i nedeljni dvoboj na "Stemford Bridžu", pošto je već u 2. minutu Frenk Lampard zatresao mrežu "građana" poslije centaršuta Mikaela Esijena, ali je arbitar Majk Rajli prihvatio signalizaciju svog pomoćnika i poništio gol zbog ofsajda.

Isti dvojac bio je akter kod vodećeg gola u 18. minutu, ali su se uloge asistenta i egzekutora promijenile – Lampard je uočio Esijena na ivici šesnaesterca i brzo izveo slobodnjak. Ganac je iz prve, pomalo nespretno, uhvatio volej, koji je odsjeo u gornjem lijevom uglu – 1:0.

U nastavku utakmice, domaćin je konstatno napadao, ređao prilike, od kojih je najbolja bila stativa Brazilca Beletija u 63. minutu, ali je rezultat ostao nepromijenjen zbog nepreciznosti Čelsijevih napadača, ali i solidnog izdanja gostujućeg golmana Šeja Givena.

U svakom slučaju, "prijateljska molba" Romana Abramoviča da Hidink pomogne i naslijedi Luisa Felipea Skolarija, urodila je plodom pošto su "plavci" redom rušili Aston Vilu, Vigan, Portsmut i sada Mančester siti. Jedini remi, koji su upisali bio je u Torinu protiv Juventusa (2:2), ali im on sigurno nije teško pao zbog plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.

Aston Vila je poslije dužeg vremena skliznula sa četvrte pozicije, koja idućeg avgusta vodi u kvalifikacije za elitno kontinentalno takmičenje.

Tim Martina O'Nila je na svom stadionu izgubio od Totenhema - 1:2, koji joj se revanširao za septembarski poraz na Vajt Hart Lejnu.

Džermejn Dženas glavom i Daren Bent uklizavanjem, zatresli su mrežu iz neposredne blizine, poslije neuspjelih intervencija veterana među stativama Breda Fridela. Visoki Norvežanin Džon Kerju uspio je šest minuta prije kraja da prepolovi vođstvo gostiju, ali do kraja nije pravih bilo šansi za izjednačenje.

REZULTATI 29. KOLA:

Čelsi - Mančester Siti 1:0
(Esijen 18)

Aston Vila - Totenhem 1:2
(Kerju 85 - Dženas 5, Bent 50)

IGRANO U SUBOTU:

Mančester Junajted - Liverpul 1:4
(Ronaldo pen 23 - Tores 28, Džerard pen 44, Aurelio 77, Dosena 90)

Arsenal - Blekburn 3:0
(Aršavin 2, 65, Ebue 88, 90p)

Bolton - Fulam 1:3
(K. Dejvis 45 - Džonson 42, S. Dejvis 56, Kamara 88)

Everton - Stouk 3:1
(Žo 18, Leskot 24, Felaini 90 - Šoukros 52)

Hal - Njukasl 1:1
(Đovani 9 - S. Tejlor 45)

Midlsbro - Portsmut 1:1
(King 90 - Krauč 30)

Sanderlend - Vigan 1:2
(Ledbiter 41 - Votson 12, N'Zogbija 45)

U PONEDELJAK:

Vest Hem - Vest Bromvič Albion (21.00)

TABELA: Mančester Junajted (-1) 65, Liverpul 61, Čelsi 61, Arsenal 52, Aston Vila 52, Everton 48, Vest Hem (-1) 39, Vigan 38, Fulam 37, Mančester siti 35, Totenhem 35, Bolton 33, Hal 33, Sanderlend 32, Blekburn 30, Njukasl 29, Portsmut (-1) 29, Stouk 29, Midlsbro 27, VBA (-1) 22 boda.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC