• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Inter ne posustaje

Inter je u derbiju 28. kola Serije A savladao Fiorentinu sa 2:0 i tako ostao neporažen u devetom uzastopnom meču Serije A.

 SERIJA A: Inter ne posustaje  Izvor: MONDO

Strijelac oba pogotka bio je Zlatan Ibrahimović.

"Neroazuri" su uspjeli da zaborave poraz u Mančesteru i eliminaciju u Ligi šampiona i nastavili sa pobjedama na domaćoj sceni. Fiorentina ne zna za pobjedu na gostovanjima Interu na San Siru već devet godina.

Susret u Milanu počeo je opasnim napadima "viole". U desetom minutu je Đilardino povukao loptu i uposlio Mutua koji nije realizovao šansu utakmice. Golman Intera Žulio Cezar bio je na visini zadatka.

Samo minut kasnije su domaći došli do vođstva. Poslije centaršuta Balotelija Ibrahimović je iskoristio lošu intervenciju Sebastijana Freja i glavom zatresao mrežu ekipe iz Firence.

U otvorenoj utakmici su se smjenjivale prilike pred oba gola. Rumun Mutu je u 63. minutu se ponovo obrukao kada se našao u izglednoj poziciji, a mladi Santon je propustio šansu da postigne prvijenac u dresu Intera pred sam kraj susreta.

Kada su svi očekivali kraj, Zlatan Ibrahimović je u četvrtom minutu nadoknade preduhitrio posljednji zvižduk na meču. Fantastičnim golom sa tridesetak metara je postavio konačan rezultat.

U sastavima dva kluba bili su i reprezentativci Srbije Dejan Stanković i Zdravko Kuzmanović, ali su zamijenjeni tokom drugog poluvremena.

Fudbaleri Milana slavili su ubjedljivu pobjedu na gostovanju u Sijeni (5:1) i učvrstili se na trećoj poziciji Serije A.

Utakmicu je obilježio Filipo Inzagi koji je svojim drugim golom u 71. minutu nedeljnog meča došao do nevjerovatne cifre od trista postignutih pogodaka u karijeri. "Super Pipo" je već imao na klupi spremljen dres sa brojem 300 i podigao ga ka navijačima "rosonera".

Milan je već u šestom minutu stigao do prednosti preko Pirla iz jedanaesterca pošto je prethodno Husein Karža srušio Flaminija. Na 2:0 je povećao Inzagi u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena. Pato je povisio vođstvo Milana evrogolom sa trisesetak metara.

Makarone je u 62. minutu postigao počasni pogodak za domaće, savladavši Didu koji je već u 11. minutu zamenio Abijatija zbog povrede. Slavljeničkoj atmosferi posle drugog Inzagijevog gola doprineo je Brazilac Pato svojim drugim golom.

Sampdorija i Roma su podijelili bodove na "Marasiju", iako su domaći imali vođstvo i igrača više posljednjih pola časa igre. Žulio Baptista je doveo "Vučicu" u vođstvo već u 7. minutu, ali je Pacini sa dva gola preokrenuo rezultat do kraja poluvremena.

Prvo je glavom u 25. minutu odlično reagovao na centaršut Kasana, a u 43. se našao na pravom mjestu poslije udarca Paladina i loše intervencije Donija. U 61. minutu je zbog neopreznog povlačenja igrača isključen Mota, ali je Roma sa deset igrača stigla do izjednačenja iz penala.

Neoprezni Paladino je srušio Toneta, a Baptista siguran izvođač. Do kraja meča je Dorija napadala, ali nije uspjela da stigne do pobjedonosnog gola. Sampdorija u posljednjih deset susreta nije savladala Romu.

Ređina i Napoli su remizirali u Kalabriji u derbiju Južne Italije. Obe ekipe se jedva sjećaju kada su zabilježile posljednji trijumf. Napoli je bez pobjede devet, a Ređina čak 14 mečeva.

Lacio je na svom terenu ubjedljivo poražen od Kjeva sa 3:0. Bogdani je donio rano vođstvo "letećim magarcima", a Pelisije sa dva pogotka zapečatio sudbinu "nebeskoplavih". Aleksandar Kolarov je isključen u 65. minutu, a Kjevo je ovom pobjedom izašao iz "opasne zone"

Najviše golova je viđeno na Siciliji. Palermo je savladao Leće sa 5:2 i tako nastavio tradiciju pobjeda nad gostima iz Pulje. "Crvenožuti", za koje je u nedelju Basta odigrao samo prvo poluvreme, izgubili su sva četiri meča u kojima su gostovali Palermu.

Aleksandar Luković je odigrao svih devedeset minuta za Udineze u remiju protiv Katanije. U duelu ekipa iz sredine tabele, gosti su poveli preko Maskare u 25. minutu, a Kvaljarela je donio bod "crnobijelima".

Serija A, 28. kolo:

Palermo – Leće 5:2
/Kavani 11p, 58, Simplisio 19, Mikoli 41, Kjer 56 – Kastiljo 17, Triboki 34/

Atalanta – Torino 2:0
/Flokari 46, 72/

Sampdorija – Roma 2:2
/Pacini 25, 43 - Baptista 7, 70p/

Lacio – Kjevo 0:3
/Bogdani 27, Pelisije 28, 84/

Ređina – Napoli 1:1
/Koradi 27 – Laveci 64/

Udineze – Katanija 1:1
/Kvaljarela 71 - Maskara 25/

Sijena – Milan 1:5
/Makarone 62 - Pirlo 7p, Inzagi 45+2, 71, Pato 55, 78/

Inter – Fiorentina 2:0

/Ibrahimović 11, 90/

U subotu:

Kaljari - Đenova 0:1
/Ruben Olivera 84/

Juventus - Bolonja 4:1
/Salihamidžić 48, Đovinko 71, Del Pjero 75, 87 - Mutareli 24/

TABELA: Inter 66, Juventus 59, Milan 54, Đenova 48, Fiorentina 46, Roma 46, Palermo 42, Lacio 41, Kaljari 39, Atalanta 39, Napoli 36, Udineze 36, Katanija 34, Sampdoria 33, Sijena 31, Kjevo 27, Bolonja 26, Torino 24, Leće 23, Ređina 20 bodova.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC