• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antićev spisak u petak, tri dana priprema

Radomir Antić u petak saopštava tim za meč protiv Rumuna. Neven Subotić stekao pravo igranja za Srbiju.

 Antićev spisak u petak, tri dana priprema Izvor: MONDO

Jedan od najvažnijih mečeva u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine, fudbalska reprezentacija Srbije odigraće 28. marta u Konstanci protiv selekcije Rumunije.

Selektor srpske reprezentacije Radomir Antić u petak će saopštiti spisak igrača na koje će računati na taj meč, kao i za prijateljski duel protiv Švedske 1. aprila u Beogradu.

Ne treba očekivati iznenađenja na Antićevom spisku, odnosno za pretpostaviti je da će se selektor "orlova" držati izreke: "Ne mijenjaj tim koji dobija".

U svakom slučaju, povoljna okolnost po Antića je što može da računa i na Nevena Subotića, koji je konačno dobio dozvolu FIFA da zaigra za Srbiju, ali i to što je većina reprezentativaca u odličnoj formi i što predstavljaju značajne poluge u svojim klubovima.

Tu prije svega treba istaći raspucanog Nikolu Žigića, ali i odličnog Nemanju Vidića, kao i Dejana Stankovića. U standardno dobrim formama su i igrači iz domaćeg šampionata, prije svih Ivan Obradović i Nenad Milijaš.

Problem za Antića svakako je bolest Milana "Laneta" Jovanovića koji je, međutim, nedavno izjavio da će biti spreman za meč protiv Rumunije.

"Radomir Antić me je neprekidno zvao i raspitivao se za moje zdravlje, ali tu brigu sam očekivao od divnog čovjeka kakav je selektor. Siguran sam da ću do kraja marta biti stopostotno spreman, dakle igraću protiv Rumunije", rekao je tada Jovanović.

Ako ne bude povreda u međuvremenu, Antićev spisak bi trebalo da bude sličan onom koji je objavio za turnir na Kipru (10. i 11. februara).

Dakle: golmani - Vladimir Stojković i Vladimir Dišljenković; odbrana - Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Ivica Dragutinović, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Antonio Rukavina, Ivan Obradović i Igor Đurić; srednji red - Dejan Stanković, Gojko Kačar, Zdravko Kuzmanović, Nenad Milijaš, Miloš Krasić, Boško Janković, Zoran Tošić, Nemanja Matić i Milan Jovanović; napad - Nikola Žigić, Marko Pantelić, Danko Lazović i Miralem Sulejmani.

Srpski fudbaleri pripreme za meč protiv Rumunije počinju u ponedeljak 23. marta u Kovilovu, a put u Rumuniju planiran je za četvrtak, 26. mart.

Ekipa se potom vraća u Beograd i nastavlja rad do meča sa Švedskom.

Interesantno je da je došlo do promjene glavnog sudije meča Rumunija - Srbija. Naime, zbog povrede Grk Kiros Vasaras morao je da otkaže arbitražu, pa je umjesto njega FIFA odredila Italijana Matea Simonea Trefolonija.

Naravno, promjena glavnog sudije uslovila je i promjenu pomoćnika, pa će cijela sudijska ekipa biti italijanska.

(MONDO - foto: www.fss.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC