• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Valensija: Na ljeto svi ćao!

Nezvanični izvori iz Valensije, tvrde da se u tom španskom prvoligašu sprema jedna od najvećih "čistki" u istoriji kluba.

 Valensija: Na ljeto svi ćao! Izvor: MONDO

Uprava kluba, koji je od 3. januara zabiježio jednu pobjedu i nalazi se na osmom mjestu u Primeri, spremna je da proda 16, a možda i više fudbalera, uključujući i najveće zvijezde Davida Vilju, Davida Silvu i Hoakina.

Od kada je započeta izgradnja Nueva Mestalle (Nove Mestalje), Valensija kuburi u finansijskim problemima, a u upravi kluba postoje dve frakcije. Bilo je otkaza, ostavki, prepucavanja, a od tima koji je bio šampion Španije i dvostruki finalista Lige šampiona, stvorena je ekipa, čiji je kapiten tužio klub na sudu (slučaj kada je trener Kuman odstranio Albeldu, Kanjizaresa i Angula).

Kuman je otjeran, doveden je novi trener Emeri, ali pobjeda nema nigdje...

Razlog za potpunu rasprodaju je, između ostalog i taj, što pojedini igrači nedjeljama nisu primili plate. "Marka" piše da se igrači dijele u četiri grupe: oni kojima ističu ugovori, pa će otići kao slobodni igrači, oni koji će biti prodani, oni sa kojima će ugovori biti raskinuti i oni, koji će biti pozajmljeni.

Naravno, najzanimljivija grupa je ona, na kojima klub namjerava da zaradi, a u nju spadaju Vilja, Silva, Hoakin, Karlos Marčena, Raul Albiol, Manuel Fernandez i Emilijano Moreti.

Za reprezentativce Vilju i Silvu odavno se govori da će otići sa Mestalje, a posljednja vijest glasi da je Mančester siti spreman da plati 40 miliona evra za Vilju, a da je Silva baš po ukusu predsjednika Barselone Đoana Laporte i trenera Pepea Gvardiole.

Sa Fernandom Morientesom i Kurom Toresom ugovori na ljeto neće biti produženi, a "raskid" bi mogli da dožive David Albelda, Ruben Baraha, Asier del Horno, Hugo Vijana, Edu i Migel Anhel Angulo. U klubu su svjesni da za ove veterane teško da bi neko dao novac, naročito tokom ekonomske krize, a razlazom bi se bar rasteretio budžet u segmentu plata igračima.

Isti list piše o tome da bi Nikola Žigić, Ever Banega, David Navaro, Naćo Gonzales i Ludovik Butele mogli da ostanu u klubovima u kojima igraju kao pozajmljeni igrači, dok bi omladinci Montoro, Aron, Belvis, Miku, Liljo i Đordi Alba vrlo lako mogli da budu promovisani u prvotimce, ukoliko zadovolje tokom pred sezone.

Otvara se pitanje, ko će igrati za klub, odnosno da li ima "sigurnih"?

Marka nabraja da su mjesto u timu za narednu sezonu "bukirali": Renan, Huan Mata, Aleksis, Sezar, Pablo Hernandez, Visente, Maduro, Tijago Karlito i Giata.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC