• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Voša u kanalu, Partizan siguran

Rad šokirao Vojvodinu u Novom Sadu, Napredak ostvario treću pobjedu, Javor prekinuo post, Partizan slavio u Jagodini.

 SL: Voša u kanalu, Partizan siguran Izvor: MONDO

Do viđenja, titulo! Ako su i imali neke šanse za titulu, fudbaleri Vojvodine u srijedu su se, u vanrednom kolu Jelen Superlige, oprostili od nje.

Rad je šokirao Vojvodinu u Novom Sadu, pobijedivši je 1:0, golom u finišu meča, a prema viđenom, gosti su i zaslužili da se iz vojvođanske prestonice vrate kući pjevajući. Najblaže rečeno, očajna igra Vojvodine, koja od početka proljećnog dijela sezone nije zabilježila pobjedu!

U prethodna tri kola, dva remija i poraz u Kruševcu i sada poraz na stadionu "Karađorđe". Škripi u Vojvodini na sve strane - od upravljačkog dijela do proizvodnog pogona. Krajnje je vrijeme za remont.

Pobjedonosni gol za Rad postigao je Mirko Teodorović kada je u 88. minutu sa ivice šesnaesterca poslao precizan udarac, za koji golman Vojvodine Željko Brkić nije imao rješenje.

Ako se izuzme očekivani poraz od Crvene zvezde, Napredak je u proljećnom dijelu sezone pravi hit. Kruševljani su ostvarili i treću pobjedu i to na Banovom brdu protiv direktnog konkurenta za opstanak Čukaričkog.

Pobjedonosni gol bio je tragikomičan za domaćina. Slavko Perović, igrač Crvene zvezde koji u Napretku igra na pozajmici, u 42. minutu nanizao je trojicu igrača Čukaričkog, ali mu je Albert Nađ nekako uzeo loptu, koju je potom vratio golmanu Lukaču. Međutim, Lukač je prilikom izbacivanja u polje pogodio svg igrača Višnjića a lopta je završila u mreži!

Prije tog gola Napredak je imao šansu, opet preko Perovića, a domaćin je uspio samo da pogodi okvir gola (Miloš Bosančić iz slobodnog udarca u 32. minutu).

Javor konačno je prekinuo post. U Ivanjici je poklekao OFK Beograd, koji je u prethodna tri kola zabilježio tri remija. Poslije dosadnog i nezanimljivog prvog poluvremena izgledalo je da će se "romantičari" i iz Ivanjice vratiti neporaženi, ali je u 55. minutu domaćin postigao odlučujući gol. Na centaršut Filipa Arsenijevića, odlično je reagovao golgeter Nikola Simić i matek je bio matiran.

OFK je meč završio sa desetoricom, jer je pred kraj isključen Aleksandar Jevtić, inače dvostruki strijelac u prethodnom kolu protiv Crvene zvezde.

Hajduk je ugostio Banat u Apatinu, na stadionu Mladosti, jer je njegov teren u Kuli prava oranica. Kuljani su imali prednost od 20. minuta, kada je Živanović pogodio mrežu, ali je Banat dva minuta prije kraja meča iskoristio jednu od rijetkih prilika i osvojio važan bod.

U istorijskom meču, na svom prvom gostovanju u Jagodini pred oko 7.000 ljudi, Partizan je ostvario još jednu pobjedu koja ga je približila odbrani titule.

Crno-bijeli su pobijedili zahvaljujući raspoloženom rezevisti Brani Iliću, čija je "bomba" u 83. minutu sa ivice šesnaesterca, završila iza leđa odličnog golmana Jagodine Danila Pustinjakovića.

Partizan je imao inicijativu tokom cijelog meča, u 26. minutu mu je poništen gol zbog ofsajda Dijare, a u nekoliko navrata navalni tim beogradskog tima promašivao je iz izglednih pozicija.

Interesantno je da je jedan od najboljih igrača Jagodine i uopšte na terenu bio Milan Perić, koji igra kao pozajmljen igrač upravo iz Partizana. Perić je bio agilan, pretrčao je kilometre, nerijetko je pomagao odbrani i kao da je htio da poruči čelnicima kluba iz Humske: "Pogriješili ste! Ja vredim!".



Ovo kolo obilježile su i čudne vremenske prilike. U Novom Sadu se dogodila kratkotrajna provala oblaka, na Banovom brdu padao je grad, a u Ivanjici je bila snježna mećava! U Jagodini je sijalo sunce, a u finišu prvog poluvremena počela je da pada susnježica.
REZULTATI 21. kola:

Vojvodina - Rad 0:1 (0:0)
/Teodorović 89'/

Hajduk - Banat 1:1 (1:0)
/Živanović 20' - Zorić 88'/

Javor - OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Simić 55'/

Čukarički - Napredak 0:1 (0:1)
/Višnjić 41' autogol/

Jagodina - Partizan  0:1
/Ilić83/

Crvena zvezda - Borac 2:0

/Omaru 58, Parker 75/

Tabela: Patizan 47, Crvena zvezda 38, Vojvodina 36, Javor 34, Borac 28, Hajduk 25, Jagodina  24, OFK Beograd 24, Čukarički, Rad i Napredak po 22, Banat 19.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC