• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Brana Ilić brani tron

Minimalac po minimalac - titula! Partizan je ostvario još jednu pobjedu u domaćem prvenstvu sa jednim golom, ali se "pobjedi u zube ne gleda".

 SL: Brana Ilić brani tron  Izvor: MONDO

Na istorijskom gostovanju u Jagodinu, prvom za Partizan u superligaškoj konkurenciji, lider Jelen Superlige ostvario je ono po šta je došao - tri boda i nastavak puta ka odbrani titule.

"Bomba" Brane Ilića u 83. minutu, kojom je Partizan došao do tri boda, mogla bi da bude odlučujuća u borbi za titulu.

Pred oko 7.000 gledalaca, po izuzetno teškom terenu, koji je zapravo bio prava kaljuga, Partizan je imao inicijativu tokom svih 90 minuta, ali su se akcije crno-bijelih završavale na ivici kaznenog prostora domaćina.

U 19. minutu najbolja prilika za Partizan. Kombinacija napadača Vašingtona i Dijare, lopta dolazi do Moreire koji je, iz okreta sa 11 metara, zamalo nepricizan. U 21. minutu Žuka je morao da bude zamijenjen zbog povrede, a ušao je Ljubomir Fejsa.

Partizan je postigao jedan gol u prvom poluvremenu, ali je on poništen zbog ofsajda. U 26. minutu lopta je došla do Nemanje Tomića koji je uputio ka mreži i ona bi ušla u gol Jagodine, ali je Dijara želio da "potvrdi" gol. Sudija je poništio gol zbog ofsajda, ali je ostalo pitanje da li se Dijara aktivirao iz nedozvoljene pozicije.

Početak drugog dijela obilježio je Adem Ljajić. Imao je dvije prilike u razmaku od dva minuta, ali je golman Jagodine Danilo Pustinjaković u prvoj situaciji izvanredno reagovao.

U 70. minutu Pustinjaković je ponovo spašavao Jagodince, koji su samo dva minuta kasnije mogli da povedu iz jedne od rijetkih prilika. Poslije prekida, lopte se dokopao Irfan Vusljanin, ali je bio sebičan. Umjesto da doda na peterac, gdje su bili Milan Perić i Đilas, odlučio se na udarac i pogriješio.

U 74. minutu u igru ulazi Brana Ilić. Pokazalo se pun pogodak Slaviše Jokanovića. Odmah je Ilić imao solo akciju, pretrčao je od sredine terena, nanizao nekoliko igrača odbrane Jagodine, ali je njegov udarac prozujao iznad prečke.

Šest minuta kasnije bio je precizniji. Poslije akcije Nemanje Tmića i Miloša Bogunovića, lopta je došla na lijevu stranu šesnaesterca domaćih, Brana Ilić je povukao ka sredini i opalio sa ivice kaznenog prostora. "Bomba" koju Pustinjaković nije mogao da zaustavi.

Partizanu nova tri boda i još veća razlika u odnosu na prve pratioce. Jagodinci su pokazali da imaju solidan tim, koji bi uz malo više ofanzivne orijentacije, mogao da bilježi povoljnije rezultate.

Interesantno je da je jedan od najboljih igrača Jagodine i uopšte na terenu bio Milan Perić, koji igra kao pozajmljen igrač upravo iz Partizana. Perić je bio agilan, pretrčao je kilometre, nerijetko je pomagao odbrani i kao da je htio da poruči čelnicima kluba iz Humske: "Pogriješili ste! Ja vrijedim!".

Inače, u Jagodini je jedan od "požutjelih" bio i Moreira, koji će zbog parnih žutih kartona morati da pauzira jedan od dva naredna meča Partizana.

Izvještaje sa ostalih mečeva 21. kola Jelen Superlige pročitajte OVDE

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC