• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tana na Saboru: Idemo dalje, ćao!

Sabor FK Crvena zvezda protekao je mnogo mirnije nego što se očekivalo, a jedine glasnije poruke uputili su navijači.

 Tana na Saboru: Idemo dalje, ćao! Izvor: MONDO

Ipak, jednoglasno je izabrana nova Skupština od 76 članova, među kojima su između ostalih Dragan Džajić, Darko Pančev, Ilija Najdoski, Bora Kostić, Zlatko Krmpotić, Dragiša Binić, Stevan Stojanović, Momčilo Bajagić Bajaga, Ivan Bekjarev...

Najmanje dvije stotine navijača Zvezde ispunilo je salu Medija centra u Ljutice Bogdana, čime su još jednom pokazali da su itekako zainteresovani za rješavanje stanja u klubu, koje je na Saboru ocijenjeno kao "katastrofalno i nikag gore u njenoj istoriji".

Ipak, to što su među članovima nove Skupštine kluba i nekoliko viđenijih navijača Zvezde, poput Vladimira Šavije i Marka Vučkovića, uslovilo je da Sabor protekne u mirnoj atmosferi, ali i sa jasnim porukama navijača.

U ime Udruženja navijača "Delije Sever", Jovan Šurbatović je rekao da se Delije apsolutno ne slažu sa sadašnjim rukovodstvom, da smatraju da je Zvezda u agoniji i pred ponorom i da traže konkretna rješenja za izlazak iz takve situacije.

"Mi navijači vidimo da Crvena zvezda prvi put u svojoj istoriji nema naslovnog sponzora, već ima finansijere. U prethodnom prelaznom roku nije prodat nijedan igrač, izgubili smo svaki uticaj u fudbalskoj organizaciji, a svaki nastup predsjednika u javnosti je novi šamar. Zvezda se ne može voditi daljinskim upravljačima iz inostranstva. U Zvezdi je sve manje Zvezdaša i Zvezda više nije ozbiljan klub", rekao je Šurbatović.

On je dodao da navijači nikada nikome nisu davali "blanko" podršku, ali i da nikada nikoga nisu opstruirali prije nego što su mu dali podršku da se dokaže.

"Mislili smo da poslije Piksija ne može gore, a onda je došao Toplica. Kad smo mislili da smo dotakli dno, onda je došao Dobrivoje. Uvijek može gore", rekao je Šurbatović, nakon čega je dobio gromki aplauz navijača.

Navijači traže jasan odgovor:

- Koliko i kome duguje Zvezda?

Takođe, traže i da:

- Svaki budući kandidat za predsjednika podnese jasan program izlaska iz krize i da ako treba položi novčani depozit.

"Navijači se ne prihvataju ove uloge zbog "vlasti i masti", već želimo da pomognemo da se ne survamo potpuno. Zvezda je oduvijek bila klub srpstva i srpskog naciona i bila je izlaz za sve one, koji su tražili odgovor komunističkom tlačenju. Zvezda je postala i ostala naša vjera. Naš jedini interes su titule i sportski uspjesi", rekao je Šurbatović i istakao da navijači sadašnje rukovodstvo Zvezde smatraju upravom u ostavci.

Tanasijević: Treba nam veliki predsjednik

Slične zahtjeve imaju i veterani Crvene zvezde, koji traže i da stadion dobije ime Rajka Mitića, da se aktivnije uključe u rukovođenje klubom, ali su zamjerili navijačima što nekulturno prozivaju predsjednika, jer time ne shvataju da napadaju klub.

Potom se za riječ javio Dobrivoje Tanasijević, koji je odmah dobio aplauz izjavom:

"Slažem se sa Šurbatovićem sto odsto!"

A, onda je dodao:

"Ja sam predsjednik Zvezde 160 dana i nikada u životu nisam imao ambiciju da budem predsjednik Zvezde. Spreman sam da odem juče".

Tanasijević je rekao da je sadašnja uprava naslijedila dug, koji nije narastao, ali nije ni manji.

"Možda je malo veći, za oko milion evra".

On je istakao da je Zvezda u teškoj situaciji, a potom je poručio da "ipak ima nekih rješenja", kao i da "vjeruje da će za par godina najmanje pet sadašnjih prvotimaca vrijediti 20 miliona evra".

"Ilija Ivić je uradio fantastičan posao u prelaznom roku, platili smo milion i po evra za igrače. Ja sam pozajmio klubu 500.000 evra bez kamate, ali vjerujte mi najmanje pet igrača vrijedeće 20 miliona evra za par godina", procijenio je Tana.

Ipak, ružičastu prognozu, potukao je sledećom izjavom.

"Treba da znate, Zvezda je u mnogo teškoj situaciji. Da živimo na Zapadu, katanac bi već bio na našim vratima, ali nekako se živi, zahvaljujući ovdašnjim društveno-političkim prilikama. Zvezdi treba dobar i veliki predsjednik i treba ga naći", poručio je predsjednik Zvezde.

"Vrata su otvorena. Bog neka nam pomogne", dodao je on, poslije čega je nastala neprijatna tišina i polučasovna pauza do prvog zasjedanja Skupštine u novom sazivu.

A, na njoj je usvojen prijedlog navijača da ubuduće imaju pet predstavnika više u Skupštini, što znači da će najviši organ FK u buduće, umjesto 76, imati 81 člana, a navijači umjesto dosadašnjih 14, imaće 19 delegata.

U Upravni odbor Crvene zvezde pridodati su Branimir Babarogić, Ljubomir Šćepanović i Nemanja Arizanović.

Prije početka zasedanja Skupštine za govornicu je izašao Den Tana i rekao da je ponosan što je Sabor jednoglasno izabrao novu Skupštinu.

"Idemo u nove pobjede! Ćao!", rekao je Tana što je izazvalo smijeh svih u sali.

(P. Vujić, MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC