• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Zeman tužio Crvenu zvezdu pred UEFA?

Bivšem treneru crveno-bijelih isteklo je strpljenje, pa će naplatu dugovanja potražiti preko UEFA.

 MONDO: Zeman tužio Crvenu zvezdu pred UEFA? Izvor: MONDO

Bivši trener Crvene zvezde Zdenjek Zeman podnio je u četvrtak ujutru tužbu odgovarajućim organima UEFA, zbog toga što i dalje nije dobio novčanu odštetu od FK Crvena zvezda zbog ranog raskida ugovora, saznaje MONDO.

Zeman je 10. juna prošle godine postavljen za prvog trenera crveno-bijelih, a otkaz je, poslije očajnog starta sezone, ispadanja u kvalifikacijama za Kup UEFA od kiparskog APOEL-a, trzavica u timu i klubu dobio početkom septembra.

Raskid saradnje formalno je uokviren kao "sporazumni raskid ugovora", ali na štetu kluba i od tada češki stručnjak, koji je u karijeri trenirao Lacio i Romu, očekuje da mu zagarantovana suma koju je trebalo da zaradi do isteka ugovora bude isplaćena.

Takođe, MONDO saznaje da je dogovoreno da mu Crvena zvezda u ratama isplati oko 250.000 evra, ali do danas on nije dobio ni dio novca, tako da se odlučio da se obrati čelnicima UEFA.

Prije nego što je postavila Zemana, tadašnja uprava Zvezde (predsjednik Toplica Spasojević i sportski direktor Goran Bunjevčević) smijenili su Aleksandra Jankovića, koji takođe čeka da bude isplaćen. Ipak, mladi srpski trener odustao je od tužbe i prihvatio da mu bude nadoknađena manja suma od zagarantovane ugovorom, a kada će taj novac i dobiti, veliko je pitanje s obzirom na finansijsku situaciju u kojoj se nalazi klub.

Aktuelni predsjednik kluba Den Tana poručio je trenerima da će novac dobiti do 17. januara ove godine, ali je taj datum davno probijen.

Istog dana kada je u UEFA stigla tužba Zdenjeka Zemana, u Crvenoj zvezdi održan je Sabor i izbor članova nove Skupštine, a predsjednik Tana u obraćanju je poručio da se klub ne nalazi u zavidnoj finansijskoj situaciji, odnosno da bi "katanac odavno bio na vratima, da je Zvezda klub sa Zapada".

Pročitajte više o dešavanjima na Saboru FK Crvena zvezda, a na našem portalu www.mtsmondo.com pogledajte i video.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC