• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP UEFA: Ispao branilac trofeja

Aktuelni pobjednik Kupa UEFA, Zenit eleminisan od Udinezea. U četvrtfinale idu Šahtjor, Dinamo Kijev, Hamburg, PSŽ i Mančester siti.

 KUP UEFA: Ispao branilac trofeja Izvor: MONDO

Branilac trofeja Kupa UEFA, ruski Zenit eleminisan je u četvrtak u osmini finala iako je zabilježio pobjedu nad Udinezeom (1:0). Italijani idu dalje zbog trijumfa od 2:0 u prvom meču.

Ekipa iz Sankt Peterburga, neće biti u dobošu na žrijebu u petak u Nionu (13 časova) niti će braniti trofej u finalu na stadionu "Šukri Sarakoglu ", domu Fenerbahčea u Istanbulu, iako je bila bolji rival tokom većeg dijela utakmice.

Tim Dika Advokata je poslije pola sata igre anulirao prednost crno-bijelih iz Udina pogotkom Anatolija Timoščuka, ali su gosti uspjeli do kraja da se odbrane i osiguraju vizu za četvrtfinale.

Nekadašnji fudbaler Čukaričkog Miloš Ninković golom u 79. minutu utakmice u Harkovu, donio je Dinamu plasman u četvrtfinale najmasovnijeg evropskog takmičenja, iako su Kijevljani poraženi rezultatom 3:2, ali idu dalje zbog minimalca na Friuliju.

Nakon minimalnog poraza u prvom meču ukrajinskog derbija, Metalist je u četvrtak žustro krenuo i pogocima Valenstina Sljušara i Jaja Koelja imao četvrtfinale na isteku sata igre, ali je Hrvat Goran Sablić vratio vodu na vodenicu gostiju.

Potom je Valter Asevedo ponovo osigurao prednost Metalistu, ali je srpski internacionalac, koji je u 60. minutu ušao sa klupe, u finišu zaledio ionako promrzle navijače na stadionu u Harkovu.

Šahtjor je u derbiju nekadašnjeg Sovjetskog Saveza protiv moskovskog CSKA (2:0) nadoknadio minus iz prvog meča i pogocima Fernandinja i Fabijana osigurao plasman među osam ekipa Kupa UEFA.

Bivši as Partizana Igor Duljaj igrao je odlično svih 90. minuta za ekipu iz Donjecka, baš kao i Miloš Krasić u taboru Moskovljana, koji ove sezone neće ponoviti uspjeh od prije četiri godine kada su podigli pehar.

Turski Galatasaraj imao je u džepu četvrtfinale pošto je vodio protiv Hamburga sa 2:0 golovima bivših napadača Liverpula Herija Kjuela i Milana Baroša, ali su gosti za samo tri minuta izjednačili pogocima Paola Gerera u 57 i 60. minutu. Pobjedu je u samom finišu ovjerio hrvatski napadač Ivica Olić.

Mančester siti je poslije 2:0 u prvom dvoboju protiv Alborga, imao 0:0 do poslednjih pet minuta utakmice, ali su popustili u finišu i primili dva gola, koji su Dance uveli u produžetke. Strijelac izjednačujućeg gola bio je Mihael Jakobsen iz jedanaesterca u sudijskoj nadoknadi. Ipak, zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca (4:3) Mančester siti izborio je plasman u četvrtfinale Kupa UEFA.

Dan ranije četvrtfinalne vize ovjerile su ekipe Verdera i Olimpika iz Marseja.

REVANŠ MEČEVI OSMINE FINALA KUPA UEFA

Šahtjor - CSKA Moskva 2:0 (prvi meč 0:1)
/Fernandinjo 53 pen, Adrijano 70/

Zenit - Udineze 1:0 (prvi meč 0:2)
/Timoščuk 29/

Metalist - Dinamo Kijev 3:2 (prvi meč 0:1)
/Sljušar 29, Koeljo 56, Asevedo 70 – Sablić 68, Ninković 79/

Galatasaraj - Hamburg 2:3 (prvi meč 1:1)
/Kjuel 43 pen, Baroš 48 – Gerero 57, 60, Olić 90/

Alborg - Mančester siti 2:0 penalima 3:4 (prvi meč 0:2)
/Šelton 84, Jakobsen 90 pen/

Braga - PSŽ 0:1 (prvi meč 0:0)
/Oro 81/

U srijedu

Sent Etjen - Verder 2:2 (prvi meč 0:1)
/Benaluan 64, Graks 90+2 - Prodl 6, Pizaro 27/

Ajaks - Marsej 2:2 posle produžetaka 2:1 (prvi meč 1:2)
/Enoh 33, Sulejmani 74 - Niang 35, Mirs 109/

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC