• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Napredak hit proljeća, Voša u crnini

Kako je tekla i završena jesen, tako je počela prolećna sezona u najjačoj srpskoj fudbalskoj ligi.

 SL: Napredak hit proljeća, Voša u crnini Izvor: MONDO

Partizan je bio neprikosnoven tokom jesenjeg dijela takmičenja, a poslije četiri proljećna kola opet je najuspješniji tim Jelen Superlige Srbije.

Najneprijatnije iznenađenje ili najlošiji tim na početku drugog dijela sezone svakako je novosadska Vojvodina. U četiri kola Vojvodina je osvojila samo dva boda i od ekipe koja je konkurisala za titulu došla je u poziciju da se bori i za mjesto koje vodi u Evropu.

Novosađani su u prva četiri kola zabilježili dva remija i dva poraza.

Partizan i Crvena zvezda su jedine ekipe bez poraza ovog proljeća. Crno-beli, međutim, imaju jednu pobjedu više.

Najbolji napad ima Crvena zvezda - devet golova, a Patizan najbolju odbranu - samo jedan primljen gol.

Dok je Vojvodina najneprijatnije iznenađenje, najprijatnije je svakako kruševački Napredak. Tri pobjede i poraz od Crvene zvezde učinak je ekipe iz Lazarevog grada. Da nije bilo ubjedljiog poraza od Zvezde (0:4), Kruševljani bi mogli da se podiče i dobrom gol-razlikom. Ovako su na "nuli - devet datih i devet primljenih golova.

OFK Beograd je bio miljenik sreće u prva dva kola, potom ga je ona napustila protiv Crvene zvezde, a zatim je uslijedio prvi poraz ovog proljeća - u Ivanjici od Javora. Interesantno je da "romantičari" ne znaju za pobjedu već osam utakmica.

Proljećna tabela JSL poslije prva četiri kola izgleda ovako: Partizan je prvi sa 10 bodova, Napredak drugi sa 9, Zvezda je osvojila osam, Čukarički šest, Rad i Borac po pet, Jagodina i Javor po četiri, OFK Beograd, Hajduk i Banat po tri i Vojvodina samo dva boda.

Ovog vikenda biće odigrano poslednje, 22. kolo pred treći dio sezone.

Lider šampionata, beogradski Partizan dočekuje tradicionalno neugodni Hajduk iz Kule, a na Banjici će biti odigran beogradski, tačnije voždovački derbi između Rada i Crvene zvezde, a Vojvodina će tražiti prvu pobjedu protiv "fenjeraša" Banata u Banatskom dvoru.

OFK Beograd i Čukarički vodiće bitku za tri boda i predah u borbi za opstanak, a u ovom kolu očekuju nas još dva lokalna derbija. U Čačku će Borac i Javor voditi bitku za čuvanje evropskih šansi, a u Kruševcu Napredak i Jagodina o borbi za opstanak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC