• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić pred Rumune: Optimista sam

Radomir Antić kaže da je "donio sunce u Srbiju" i optimistično gleda na duel protiv Rumuna. Neven Subotić i Miloš Ninković debitanti.

 Antić pred Rumune: Optimista sam Izvor: MONDO

Konferencija za novinare selektora srpske fudbalske reprezentacije Radomira Antića, na kojoj je saopštio spisak igrača za meč protiv Rumuna u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, poklopila se sa dolaskom proljeća i sunčanim vremenom u Beogradu.

Nadamo se, najava lijepih vijesti iz Konstance u subotu...

"Donio sam vam lijepo vrijeme. Kad sam pošao iz Madrida napunio sam džepove suncem. Doduše nisam ponio furunu...", našalio se Antić sa "zubatim suncem" i svježim vremenom u Srbiji.

Antić je više puta istakao da je zadovoljan do sada postignutim i da je optimista.

"Izuzetno sam zadovoljan dosadašnjim druženjem...Svako novo druženje i okupljanje donijelo je novi kvalitet. Napravili smo atmosferu poštovanja i ništa nismo prepustili nikakvoj improvizaciji, već smo kroz timski rad stvorili atmosferu u kojoj je prijatno da se radi", rekao je Antić.

On je dodao da respektuje svakog rivala, ali da ne sumnja u svoj tim.

"Nikako ne želim da budem čovjek koji sumnja u završni rezultat. Imam razloga da budem optimista. Put koji smo izabrali je u skladu sa kvalitetom koji posjedujemo", podvukao je Antić.

To što Kivu i Gojan ne igraju, Antić vidi kao malu prednost, ali je ubijeđen i da će svaki rumunski igrač koji bude istrčao na teren imati u glavi ideju i želju da pobijedi Srbiju, jer svako želi da igra na Svjetskom prvenstvu.

Ni loš teren u Konstanci, ne brine Antića. "Realan sam. Nikad ništa nisam rješavao suzama. To je odluka rumunskog saveza. Na nama je da je poštujemo i budemo pozitivni na ukupnu sutuaciju", odgovorio je Antić na pitanje rumunskih novinara.

Antić dodaje da njegov stručni štab ima dosta podataka o Rumunima, prema kojima ima veliki respekt, ali je ponovio svoju tezu da se "do autoriteta u fudbalu dolazi isključivo pozitivnim rezultatima i ponašanjem".

"Za Nevena Subotića možda druga uloga"

Poslije saopštavanja spiska, selektor srpskog tima je izrazio zadovoljstvo priključivanjem Nevena Subotića i Miloša Ninkovića, koji mogu da "donesu novi kvalitet", ali i sjajnom formom Nikole Žigića i Nemanje Vidića.

"Promjenom sredine Žigić je došao do onog što mu je bilo potrebno. Postao je senzacija španske lige. I kad nije igrao, Nikola je svojim moralom nadograđivao slabiju pripremu. Na utakmici sa Austrijom on je pretrčao 12 kilometara i to se graniči sa nevjerovatnim, s obzirom na njegove karakteristike", oduševljen je Antić visokim napadačem.

Superlative je upotrebio i za Nevena Subotića, za koga planira možda i promjenu njegove stalne pozicije - štopera.

"Njegovi kvaliteti su i ljudski i fudbalski. Zadovoljan sam što mogu da računam na njega. On će narednih dana imati šansu da dokaže da mu je mjesto ovde, a ja mislim da jeste. Drago mi je da je Neven sa nama. Siguran sam da će se svojim ponašanjem i kvalitetima izboriti za svoj status. Moguće je da i da će nam baš on otvoriti alternativu u sistemu igre. Ne računam na njega samo kao na centralnog igrač, razmišljamo i o nekoj drugoj poziciji koja bi nam donijela kvalitet".

Pripreme srpske selekcije počinju u ponedeljak u podne, a Antić nastavlja praksu saradnje sa trenerima iz domaćeg prvenstva. Sada će mu gosti biti treneri OFK Beograda i Rada Mihajlo Ivanović i Marko Nikolić.

(tekst: P.V - foto: Petar Stojanović/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC