• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Benitez i Ferguson osvetnici

Većina četvrtfinalista Lige šampiona pozitivno reagovala na žrijeb u Nionu, mada su se pominjale riječi poput osvete, drame, a najviše nade…

 LŠ: Benitez i Ferguson osvetnici Izvor: MONDO

Iz Liverpula i Čelsija stigle su pozitivne reakcije na žrijeb u Nionu, iako su stidljivo najavljivali da bi voljeli da izbjegnu međusobni susret u četvrtfinalu Lige šampiona.

Menadžer tima sa Enfilda Rafa Benitez priznao je da mu se reč "osveta" vrzmala po glavi kad je saznao da će plasman među četiri najbolja tima morati da traži preko londonskog kluba, koji ih je eliminisao prošle sezone u polufinalu.

"Nadam se da nam neće biti problem što revanš igramo na Stemford Bridžu. Moramo da se skoncetrišemo na prvu utakmicu na svom terenu, i ako tu ostvarimo povoljan rezultat, imaćemo se čemu nadati u revanšu. Pobrinućemo se da ne ponavimo greške iz prethodne sezone i prođemo u polufinale", rekao je španski stručnjak za klupsku televiziju.

On je priznao da nije želio da u ovoj fazi za protivnike dobije engleske klubove, ali napomenuo da u četvrtfinalu Lige šampiona nema slabih ekipa.

"Bez obzira na ime protivnika, koga odlično poznajemo i koga smo dva puta pobjeđivali ove sezone u Premijer ligi (1:0 na Stemford Bridžu, 2:0 na Enfildu), moramo imati samopouzdanje kako bi prošli dalje. Ovi četvrtfinalni dvoboji će biti potpuno drugačiji".

Sa Stemford Bridža "srdačno" su pozdravili rezultate žrijeba, a javnosti se obratio Čelsijev sekretar Dejvid Bernard.

"Igrali smo protiv Liverpula u svim fazama Lige šampiona i za nas nema nepoznanica. Mislim da će nam biti lakše jer prvi meč putujemo u goste", rekao je Bernard i dodao da je oduševljen što će u eventualnom polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Barselona – Bajern, a ne opet protiv engleskog kluba.

"Zadovoljni smo što ćemo izbjeći Mančester junajted, protiv koga smo igrali u finalu prošle sezone, pod uslovom da prođemo dalje".

Sreću i zadovoljstvo nije krio ni menadžer branioca trofeja Aleks Ferguson, koji je po mišljenju većine prošao najbolje od svih. Do polufinala, gdje ih čeka pobjednik dvoboja između Arsenala i Viljareala, moraće da preskoči Porto.

"Moram da priznam da je ovo za nas dobar žrijeb. Nekad se zapitate da li je bolje prvu utakmicu igrati kod kuće ili u gostima, ali u današnje vrijeme mislim da to više i nije toliko bitno. Jedino što po svaku cijenu moramo da spriječimo je da primimo pogodak na Old Trafordu", rekao je Škot.

Najtrofejniji britanski trener kaže da nije zaboravio duele protiv Porta iz 2004. godine, kada su Portugalci bili uspješniji i kasnije osvojili Ligu šampiona, ali dodaje da ga to ni najmanje ne opterećuje.

"Upravo zbog tog poraza sada mnogo više poštujemo Porto i to će nam samo pomoći. I kroz našu ekipu je prošlo dosta Portugalaca. Moj pomoćnik je bio Karlos Keiroš, a sada imamo Kristijana Ronalda i Nanija. Dobro poznajemo portugalski fudbal, srećni smo ishodom žrijeba i jedva čekamo utakmice", dodao je Ferguson.

Po mnogima, jedan od interesantnijih parova četvrfinala je dvoboj Barselone i minhenskog Bajerna, čije rukovodstvo je oduševljeno istaklo da su sretni što će imati priliku da odmjere snage sa najboljim svjetskim timom.

"Biće to vanserijski duel. Barselona je težak, možda i najteži protivnik, ali sve je moguće. U svakom slučaju, radujemo se tim utakmicama", izjavio je trener Bavaraca Jirgen Klinsman.

Sportski direktor Bajerna Uli Henes smatra da najviše razloga za zadovoljstvo imaju navijači.

"Za naše navijače biće san snova vidjeti Barselonu na Alijanc Areni u revanšu utakmici četvrtfinala", rekao je Henes, dok je predsjednik kluba Karl Hajnc Rumenige priznao da su izabranici Pepea Gvardiole veliki favoriti.

"Barselona je nesumnjivo fantastična ekipa i biće favorit u ovom duelu. Međutim, Bajern je često znao da priredi prijatna iznenađenja, tako da ni protiv Barse nismo bez šansi. Nadam se da ćemo u tih 180 minuta iskoristiti naše prilike".

Menadžer Arsenala Arsen Venger izrazio je nadu da ovoga puta protiv Viljareala neće biti drame kao 2006. godine, kada se su ta da tima srela u polufinalu.

"Tobdžije" su tada u Londonu slavile 1:0, a u revanšu je bilo 0:0, ali tek nakon što je Jens Leman u poslednjem minutu odbranio penal koji je izveo Huan Roman Rikelme.

"Odlično je što smo izbjegli engleske ekipe, a nadam se da ćemo sada izbjeći dramu. Dosta nam je drame, mada se ne bih kladio da je neće biti", rekao je francuski trener.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC